Lifestyle

Rojazol – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Rojazol djelovanje

Rojazol je krema koja u sebi sadrži mikonazolnitrat uz druge sastojke, te se izdaje isključivo na recept. Krema je namijenjena za lokalnu upotrebu na koži i noktima.

Rojazol krema djeluje na liječenje raznih infekcija koje su uzrokovane gljivicama Candida. Ova krem ase upotrebljava za liječenje tinee pedis koje je poznato kao atletsko stopalo, tinee cruris i tinee corporis koji su uzrokovani Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubom i Trichophyton mentagrophytes. Krema se koristi za liječenje tinee versicolor čiji je uzrok saprofit Pityrosporum orbiculare.

Također ova krema kao lijek se koristi za liječenje gljivičnih infekcija noktiju, te sekundarnih bakterijskih infekcija koje mogu biti uzrokovane Gram pozitivnim bakterijama. Ova krema ima vrlo jako i učinkovito djelovanje pa je potrebno konzumirati je na načina da se na mjesto zahvaćeno infekcijom nanese tanki sloj dva puta dnevno, preporučuje se ujutro i navečer kako bi krema mogla djelovati najefikasnije i biti vrlo učinkovita na nastale infekcije kože i noktiju.

Rojazol nuspojave

S obzirom da se krema nanosi na područja kože i noktiju gdje postoje infekcije nakon nanošenja kreme potrebno je temeljito oprati ruke kako se infekcije ne bi prenijele na druga mjesta na tijelu. Rojazol krema je namijenjena za lokalnu upotrebu na inficiranu kožu i nokte, te se ne smije konzumirati oralno. U slučaju oralnog konzumiranja potrebno je isprazniti želudac, te se u tom slučaju hitno obratiti liječniku.

Također, treba paziti da se Rojazol krema ne nanese na oči jer bi moglo doći do ozbiljne iritacije očiju izazvati dodatne komplikacije ne samo zbog kreme, već i postoji mogućnost da se prenese infekcija na oči.

Nuspojave se mogu pojaviti ukoliko osoba koristi lijekove antikoagulanse pa je potrebno kontrolirati krvne pretrage za vrijeme terapije ovom kremom. Tokom trudnoće se ova krema ne smije upotrebljavati zbog nepoznatih nuspojava na fetus, a jednako je i kod dojenja jer bi kroz majčino mlijeko sastojci kreme mogli doći do bebe i nepovoljno utjecati na djetetov razvoj. Uz to moguće su i pojave crvenila i iritacije, te alergijski dermatitis.

Rojazol iskustva i cijena

S obzirom da se Rojazol krema izdaje samo na recept, nije je moguće nabaviti u ljekarnama u slobodnoj prodaji pa za nju nije formirana tržišna cijena. Ova krema se izdaje na recept jer ima snažno djelovanje na infekcije koje liječi, te se primjenjuje isključivo uz preporuku i na recept liječnika koji je upoznat sa zdravstvenim stanjem osobe kojoj ovu kremu propisuje.

Osobe koje su koristile ovu kremu mogu posvjedočiti o njenoj učinkovitosti, no isto tako ukoliko se nakon dva do tri dana ne vide promjene na bolje kod korištenja ove kreme o tome treba obavijestiti liječnika jer je moguće da krema nije dovoljno učinkovita na vrstu infekcije koju bi trebala izliječiti.

Neke osobe dijele svoje iskustvo da su kod korištenja ove kreme imali alergijske reakcije u obliku osipa, crvenila i iritacije, dok su druge osobe imale jače alergijske reakcije, stoga se preporučuje da provjerite sastojke ukoliko ste inače skloni alergijama jer bi vam se mogla alergijska reakcija dogoditi i tokom terapije lijekom Rojazol.

Tagovi:

#Rojazol #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši