Lifestyle

Spirulina tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što su spirulina tablete i za što se koriste?

Spirulina tablete najčešće se koriste kao dodatak prehrani. Sadrže puno minerala, vitamina te nutrijenata, a najčešće se koriste za smanjenje umora ili iscrpljenosti, kao i za druge probleme. No, potrebno je naglasiti kako treba biti na oprezu s uzimanjem navedenih tableta jer one mogu uzrokovati nuspojave. Što je zapravo spirulina? Riječ je o vrsti modro zelene alge koja raste u morskim kao i slatkim vodama, a najviše se pronalazi u Australiji, na Havajima i Kini. Navedena alga odličan je izvor vitamina B skupine, kao i željeza, cinka, magnezija, fosfora.

Sadrži i beta karoten, kao i zdrave kiseline. Spirulina tablete su organske tablete koje su dobivene od 100 % organske alge spiruline koja je uzgojena u kontroliranim uvjetima. Tablete su karakteristične prema bogatom nutritivnom sastavu. Osim navedenog, one obiluju i s proteinima, što ih čini idealnim odabirom za regeneraciju mišića i povećanje mišićne mase. Često se konzumiraju prije i poslije fizičkog napora. Ove tablete često se preporučuju veganima te vegetarijancima čija prehrana je siromašnija s određenim nutrijentima.

Spirulina tablete primjena i mjere opreza

Spirulina pripada u najtraženije dodatke prehrani, stoga ne čudi da su upravo spirulina tablete često tražene i rado uzimane. Zbog svog vrijednog nutritivnog sastava, spirulina je odlična za sve osobe koje su često izložene stresu, kao i za osobe koje se oporavljaju od fizičkih napora ili određenih stanja. Spirulina tablete su iznimno bogate hranjivim tvarima te aminokiselinama koje pomažu u pravilnom funkcioniranju organizma. Kako se uzimaju navedene tablete? Tablete se uzimaju prema uputama proizvođača koje su navedene na uputi o lijeku.

Često se preporučuju doze do 6 tableta dnevno. Uzimaju se uz 150 do 250 ml vode ili soka. Tablete je poželjno uzimati za vrijeme obroka, i između njih. Tablete se ne smiju uzimati uz toplije napitke jer će toplina djelovati na hranjive sastojke tableta. Potrebno je naglasiti kako ove tablete sadrže sulfite koji mogu kod određenih osoba izazvati alergijsku reakciju. Poželjno je držati se određenih doza, kao i zdrave i uravnotežene prehrane kako bi rezultati tableta bili što bolji. Ove tablete nisu primjerene za trudnice, dojilje i osobe koje pate od oštećenja bubrega.

Spirulina tablete iskustva i liječenje

Pošto se navedene tablete uzimaju kao dodatak prehrani, često se nalaze u domovima svih onih koji vode zdrav život. Iskustva vezana za korištenje spirulina tableta uglavnom su pozitivna, osobito kod sportaša. Tko sve može uzimati spirulina tablete? Sve osobe koje žele postići sljedeće: Zdravo mršavjeti, sniziti razinu kolesterola, poboljšati vid, poboljšati izgled kose i kože, ukloniti višak toksina iz tijela, smanjiti stres, poboljšati pamćenje, održavati krvni tlak.

Da li ove tablete uzrokuju nuspojave? Pošto je riječ o prirodnom dodatku prehrani, nuspojave su rijetke no one su moguće. Osobe mogu imati alergijske reakcije na navedenu algu, što se može vidjeti na koži. Koliko dođu spirulina tablete? Sama cijena ovisiti će o proizvođaču i veličini pakiranja. Cijene se kreču od 11,99 eura za 200 tableta do 49,95 eura za 400 tableta. Kako se čuvaju ove tablete? Pošto ovakve tablete dolaze u bočici, one se drže na suhom, tamnom te hladnom mjestu. Poželjno je da se nakon otvaranja drže u hladnjaku dok se u potpunosti ne iskoriste.

Tagovi:

#Spirulina #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak