Zanimljivo

Sportisti uredite vašu terasu uz svega par trikova


Ukoliko niste do sada obraćali pažnju na ovaj za mnoge zanemaren deo stambenog prostora, sada je pravo vreme da mu se posvetite i napravite terasu iz snova. Sigurno ste viđali raznorazne fotografije po društvenim mrežama besprekorno uređenih terasa sa neobičnim i zanimljivim nameštajem. Ukoliko ste dovoljno kreativni, i sami možete urediti svoj balkon uz samo nekoliko trikova. 

Najbolje je da krenete od osnovnih stvari koje se tiču ulaganja u nove pločice ili novih terasnih vrata pa tek onda pustite maštu na volju i sredite svoj balkon kao iz bajke. 

I komarnici za vrata dolaze u obzir

Mnogi zanemaruju ovu vrstu ulaganja u svom stambenom prostoru pa im se u toku leta dešava da ne mogu da isteraju komarce i druge insekte koji uđu nakon svakog otvaranja balkonskih vrata. Komarnici za vrata se itekako isplate na duže staze s obzirom da jednom kad ih postavite bićete mirni nekoliko leta u napred dok ćete istovremeno imati jednu modernu i funkcionalnu terasu. 

Nakon pločica i komarnika, posvetite se dekorisanju

Sada je pravo vreme da razmislite koje cveće ćete postaviti na sims kao i na police na svojoj terasi. Sezonsko cveće na pijaci i danas možete pronaći i ukrasiti sa njim balkon. Vodite računa sa pozicijom dnevnog svetla. Ukoliko vam je stan tako pozicioniran da ujutru samo ima sunčeve svetlosti na balkonu, birajte cveće koje ne voli direktnu sunčevu svetlost. 

Neobične saksije i žardinjere – zašto da ne?

Veoma lepo i dekorativno izgledaju šarene saksije sa isto tako šarenolikim cvećem. Zamislite da pri tom na pločice postavite zelenu veštačku travu i imaćete utisak kao da boravite u najlepšem vrtu. Takođe, ako ste zaljubljenik u prirodne elemente, drvene saksije su idealna opcija u kombinaciji sa na primer nameštajem od drveta. 

Birajte udoban nameštaj za terasu

U zavisnosti od toga koliko kvadrata vam je terasa, zavisi i način na koji ćete je urediti. Veće terase imaju više prostora za eksperimentisanje, dok kod manjih morate biti obazrivi kako biste pametno iskoristili slobodan prostor. Prilikom kupovine nameštaja za terasu pametno odaberite svaki komad. Ugaoni stolovi su idealni za manje terase, kao i stolice koje imaju mogućnost sklapanja u situaciji kada se ne koriste. Za veće terase savršene su baštenske garniture ili ljuljaške. 

Jastuci neobičnih dezena se podrazumevaju kako biste obezbedili maksimalnu udobnost nakon svakog ispijanja kafe na svom balkonu. 

Obratite pažnju na rasvetu

Sa adekvatnom rasvetom dobićete neobičan ambijent i moći ćete da uživate svake večeri. Veoma su popularni lanci sa solarnim lampama koji idu oko gelendera na terasi kao i solarne visilice i lusteri. Takođe, fenjeri su odlična opcija za sve one koji vole romantiku. U kombinaciji sa mirišljavim svećama pružiće vam neopisiv užitak nakon svakog boravka na balkonu. 

Slike na zidovima kao dodatni ukras

Na bočnim zidovima terase možete okačiti neku zanimljivu sliku manjih dimenzija ili nekoliko njih u nizu i iznenadićete se postignutim efektom. Ako ste kreativni po prirodi, i sami možete napraviti neku zanimljivu sliku dekupaž tehnikom na drvenoj šper ploči. 

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u načinima za dekoraciju vaše idealne terase. 

 Izvorni članak

Komentariši