Lifestyle

Što sve liječi jabučni ocat

Čudesni ili čudnovati jabučni ocat

Toliko mu ljekovitih svojstava pripisuju da se s pravom možemo zapitati koje epitete stvarno zaslužuje i koji su opravdani i objašnjivi, a koji su čisti narodni mit. Dakle, razjasnimo da li je to čudesni ili čudnovati jabučni ocat ili oboje, podgrijava te rasprave narodno vjerovanje o njemu kao čudotvornom lijeku bez nuspojava za mnoge tegobe, ali i za mršavljenje. Dobar je za skidanje visoke temperature i kod djece i kod odraslih, oblozi od njega se rade za vene.

Jabučni ocat pomaže u skidanju viška kilograma, jer djeluje na probavu kao digestiv, poput čaše vina nakon dobrog ručka. Ne samo da topi salo nego i rastvara trigliceride u krvi, a znamo da masnoće u krvi uzrokuju mnoge kardiovaskularne i druge bolesti. Octena kiselila samnjuje razinu šećera u krvi kod dijabetičara i tako pomaže jetri i mišićima pri apsorpciji glukoze iz krvotoka. Snižavanje šećera i inzulina pospješuje sagorijevanje masti u tijelu i eto efekta mršavljenja koji je znanstveno istražen i potvrđen.

Jabučni ocat je najeftiniji prirodni lijek

Ako ga koristite za salate i marinade, možete koristiti i industrijski, ali ako ga koristite kao lijek, nabavite na nekom opg-o organski nepasterizirani, bistri, a ponekada možete naići i na blago kašasti ocat od jabuka i vodite računa da domaći ocat nema konzervansa u sebi i da kad ga jedanput otvorite trebate ga brzo potrošiti. Jabučni ocat je najjeftiniji prirodni lijek, domaći je možda malo skuplji, ali vrijedi svakog novčića, a koristi se još od Hipokrata.

Jabučni ocat kao digestiv neutralizira probavne tegobe, zbog visokog sadržaja vitamina, kalcija, magnezija, fosfora i kalija u dijetama za mršavljenje nema drastičnog gubitka elektrolita. Naravno, nikada ga ne smijete piti nerazrijeđenog. Neki ljudi piju vodu blago zakiseljenu vodu jabučnim octom svaki dan, kao što drugi piju mineralnu vodu. Tako zakiseljenom vodom su se riješili gastritisa, poboljšali probavu, uregulirali stolicu i postigli redovno pražnjenje mjehura bez bakterija u urinu. U bočicu od pola litre vode dodajte samo jedan zatvarač jabučnog octa, to je dovoljno.

Jabučni ocat uništava gljivice kao što je candida

Skoro svi su iskusili i doživjeli da ima se nakon kure antibiotika razbukta gljivična infekcija uzrokovana candidom koja inače prirodno živi u našem tijelu, ali antibiotici potiču njeno razmnožavanje i bujanje. Jabučni ocat uništava gljivice kao što je candida, potrebno je na prazan želudac, prije svakog obroka čašu vode sa žličicom jabučnog octa dva puta na dan, dok se gljivična infekcija ne smiri. Oprez ako ste niskotlakaš terapije s jabučnim octom snižavaju tlak, kontrolirajte tlak redovno.

Jabučni ocat smiruje opekline i kožne infekcije od uboda insekata i kukaca, za opekline omjer jabučnog octa je 1: 4, za ugrize je omjer 1: 1, možete koristiti obloge iz ovih mješavina ili špricati kritične dijelove špric kanticom u koju ste nalili mješavinu. U kupku dodajte čašu jabučnog octa u kadu, pa će kožne ozljede brzo početi zacjeljivati. Ako se borite sa gljivicama na stopalima i oko noktiju, također pomažu upravo ove mješavine sa jabučnim octom i vodom.

Tagovi:

#Što #sve #liječi #jabučni #ocat
Izvorni članak