Lifestyle

Tonocardin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Tonocardin i koje mu je djelovanje

Tonocardin su tablete koje imaju glavnu tvar koja se zove doksazosin, što je antihipertenzivni lijek. Kada se primjenjuje ovaj lijek kod oboljele osobe, smanjuje se krvni tlak pa tako i sustavni vaskularni otpor. Tableta se konzumira jednom dnevno pošto sami lijek traje jedan cijeli dan. Tonocardin će održavati krvni tlak tokom cijelog dana od konzumacije, tako da osoba ne smije imati nikakvih poteškoća u obavljanju svojih dnevnih zadataka.

Najveće smanjenje tlaka se dogodi nakon 3 do 6 sati od uzimanja tablete. Ovaj lijek također utječe i na smanjenje ukupnog kolesterola.

Lijek se izdaje izričito na recept te se naravno mora paziti na istek roka.

Ovaj lijek se koristi kod liječenja hipertenzije i vrlo je dobar lijek za kontrolu krvnog tlaka u početnoj fazi liječenja. Lijek se također koristi i kod liječenja otežanog mokrenja, a lijek je najbolje uzimati u jutarnjim ili u večernjim satima.

Liječenje se započinje sa 1mg na dan te se postepeno povećava.

Koje nuspojave Tonocardin može uzrokovati

Tonocardin može uzrokovati razne nuspojave kao i većina drugih lijekova. Nuspojave se dešavaju kod jako malog broja konzumenata ovih lijekova. Neke od nuspojava koje može prouzročiti Tonocardin su omaglica i crnina prilikom ustajanja iz ležećeg ili iz sjedećeg položaja, glavobolja, umor, pospanost, vrtoglavica, edemi stopala, slabost, edemi potkoljenica, začepljenost nosa, curenje iz nosa i mučnina. U jako malo slučajeva se pojavljuje je inkontinencije mokraće i postoji također jako mali broj zabilježenih slučaja bolne perzistentne erekcije penisa.

Sve nuspojave su vrlo blage i same prolaze tokom samog liječenja, iako ako izazivaju veće probleme zbog kojih dnevne aktivnosti i normalan život nije moguć te ako nuspojave traju duže od jednog tjedna, obavezno se morate javiti svome liječniku kako bi on vršio daljnje pretrage te dao daljnje upute.

Neke od nuspojava koje su prijavljivane ali u vrlo malom broju su svrbež, kožni osip, sklonost krvarenju, zamagljeni vid i promjene krvne slike. Nuspojave koje nisu izazvane zbog lijeka su svakako bol u prsima, ubrzani srčani rad i moždani udar.

Koliko Tonocardin košta i kakva su iskustva

Tonocardin košta oko 31 kuna (4,10 eura). Recenzije za Tonocardin su većinom vrlo dobre. Iskustva su većinom pozitivna, bez znatno loših komentara od strane korisnika. Mana su svakako nuspojave koje se mogu dogoditi prilikom konzumacije ovog lijeka, ali kao što i kod svakog drugog lijeka postoje nuspojave, tako postoje nuspojave i za ovaj lijek.

Vrlo je važno koristiti ga po uputstvima koja su uključena unutar samog pakiranja ili po uputstvima svog liječnika ili ljekarnika. Lijek se također mora čuvati na način koji je istaknut na uputstvima kako bi se očuvao te kako ne bi došlo do raznih nuspojava zbog isticanja roka samog lijeka.

Recenzije nam ukazuju na to da je lijek vrlo djelotvoran i učinkovit u onome za što je i namijenjen. Osim same djelotvornosti i učinkovitosti, vrlo je brz prilikom uklanjanja simptoma ili same bolesti. Nismo naišli na veliki broj negativnih recenzija što znači da je lijek po ocjeni korisnika odličan.

Tagovi:

#Tonocardin #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši