Lifestyle

Tovedeso – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Tovedeso i koje mu je djelovanje

Tovedeso je lijek koji sadrži djelotvornu tvar koja se zove desfesoterodinsukcinat u sebi. Ovo je lijek koji je zadužen da smanji aktivnost kod mokraćnog mjehura kojemu je aktivnost pretjerana, i koristi se kod odraslih osoba. Tovedeso je lijek koji se koristi u slučaju da postoji nemogućnost kontrole obavljanja male nužde nakon pražnjenja mokraćnog mjehura, kod iznenadnih potreba da se mokraćni mjehur isprazni i u slučajevima da se mokraćni mjehur prazni malo češće nego što je to uobičajeno.

Vrlo je bitno naglasiti neke situacije u kojima se lijek ne bi smio uzimati. Lijek se ne smije uzimati u slučaju ili u stanjima kao što su:

  • Alergije na djelotvornu tvar iz lijeka pod nazivom desfesoterodin i fesoterodin te na bilo koji drugi sastojak iz ovoga lijeka
  • Ako postoji nemogućnost pražnjenja mjehura u potpunosti
  • Ako postoji pretjerana slabost mišića
  • Ako postoje bilo kakve tegobe s bubrezima i ako postoje bilo kakve tegobe s jetrom

Koje nuspojave Tovedeso može uzrokovati

Tovedeso kao i svaki drugi lijek može uzrokovati razne nuspojave koje su zabilježene tokom testiranja lijeka. Naravno, vrlo je bitno napisati da teže nuspojave koje uzrokuje Tovedeso neće biti manifestirane u većini slučajeva, ali svejedno je vrlo bitno obratiti pažnju na nuspojave, jer prilikom uzimanja bilo kojeg lijeka treba biti vrlo oprezan. Navest ćemo vam nekoliko nuspojava koje je vrlo bitno naglasiti.

Vrlo česte nuspojave koje se mogu primijetiti prilikom uzimanja ovog lijeka su:

  • Suha usta koja mogu dovesti do zubnog karijesa, zbog čega je iznimno važno održavati higijenu zubi te u slučaju da se stanje pogorša, posjetiti zubara

Česte nuspojave koje se mogu primijetiti prilikom uzimanja ovog lijeka su:

  • Suhe oči, zatvor, dispepsija ili otežana probava hrane i bol i napinjanje prilikom pražnjenja mokraćnog mjehura
  • Omaglica, bol u želucu, glavobolja, proljev, suho grlo i mučnina

Manje česte nuspojave koje se mogu primijetiti prilikom uzimanja ovog lijeka su:

  • Vrtoglavica, osipi, suha koža, svrbež i vjetrovi
  • Lupanje srca, tegobe s jetrom, suhoća nosa, grlobolja i zamagljen vid

Koliko Tovedeso košta i kakva su iskustva

Cijena koju je potrebno izdvojiti za lijek Tovedeso iznosi od 230 do 380 kuna, te u eurima to iznosi od 40 do 50 eura. Cijena ovog lijeka kao i kod svakog drugog ovisi o tome kolike je lijek jačine,dakle slabiji ili jači lijek, a ovisi i o tome koliko je samo pakiranje lijeka, dakle veće ili manje pakiranje. Analiziranjem tržišta, anketama i ispitivanjem osoba koje su lijek koristile, možemo reći da su iskustva te zadovoljstvo kod svih bila prilično visoko. Loših komentara na Tovedeso je bilo vrlo malo te su loša iskustva većinom bilježena samo zbog nuspojava koje su nažalost gotovo neizbježne prilikom konzumiranja lijeka.

Vrlo je važno naglasiti da se moraju temeljito čitati uputstva i upozorenja prije nego što se lijek započne koristiti. Na taj način će se definitivno izbjeći puno težih slučajeva i pojavljivanje simptoma. Uz to je vrlo bitno lijek koristiti samo do datuma isteka trajanja koje je istaknuto na pakiranju te ga je vrlo bitno čuvati na za to predviđenom mjestu.

Tagovi:

#Tovedeso #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši