Lifestyle

Ulcamed – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ulcamed – primjena i djelovanje

Ulcamed je lijek koji se koristi za liječenje želučanih i dvanaesničnih ulkusa, gastroezofagealnog refluksa i drugih stanja povezanih s prekomjernom proizvodnjom želučane kiseline. Ovaj lijek pripada skupini inhibitora protonske pumpe i djeluje na način da smanjuje proizvodnju želučane kiseline. Ulcamed sadrži djelatnu tvar pantoprazol koja inhibira aktivnost enzima H+/K+ ATPaze, koji se nalazi u stijenci želuca i koji je odgovoran za proizvodnju želučane kiseline. Smanjenjem aktivnosti ovog enzima, pantoprazol smanjuje proizvodnju želučane kiseline i time smanjuje štetno djelovanje kiseline na sluznicu želuca i crijeva. Koriste se za liječenje raznih stanja povezanih s prekomjernom proizvodnjom želučane kiseline, uključujući ulkuse želudca i dvanaesnika, GERD, Zollinger-Ellisonov sindrom i druge slične poremećaje. Također se mogu koristiti u kombinaciji s drugim lijekovima za liječenje infekcija Helicobacter pylori, bakterije koja je povezana s nastankom želučanih ulkusa. Trudnice i žene koje trenutno doje svoje dijete bi se trebale posavjetovati sa svojim liječnikom prije nego što krenu uzimati ovaj lijek.

Ulcamed – upute i nuspojave

Ulcamed tablete su tablete koje se uzimaju oralnim putem, i najbolje ih je uzeti tokom obroka uz čašu vode. Uobičajena doza lijeka je jedna tableta na dan, no doza može varirati od osobe do osobe, jer svaki će liječnik na temelju zdravstvenog stanja i težine bolesti odrediti koja je najbolja doza za Vas. Važno je se pridržavati uputa svojeg liječnika, te ne prekidati liječenje ili mijenjati dozu prije prethodnog konzultiranja. Ulcamed je siguran i dobro podnošljiv lijek, no može kod nekih osoba uzrokovati određene nuspojave. Najčešće nuspojave uključuju mučninu, proljev, bol u trbuhu i glavobolju. Rijetko se mogu pojaviti ozbiljnije nuspojave kao što su alergijske reakcije, krvarenje iz probavnog sustava ili oštećenje jetre. Važno je obratiti se liječniku ako se pojave bilo kakve neobične nuspojave ili ako se simptomi bolesti ne poboljšaju nakon nekoliko dana liječenja. Također je važno napomenuti da se tablete ne smiju uzimati ako postoji alergija na djelatnu tvar ili druge sastojke lijeka.

Ulcamed – cijena i iskustva

Ulcamed sadrži djelatnu tvar bizmutov oksid, te ujedno sadrži druge pomoćne tvari. U jezgri tablete se nalazi povidon K30, kukuruzni škrob, makrogol 6000, poliakrilni kalij i magnezijev stearat. U filmu ovojnice tablete se nalazi poli vinilni alkohol, talk, makrogol 4000 i titanijev dioksid. Rok trajanja ovih tableta Vam je 3 godine, koji kreće trajati od trenutka kada je izišao iz proizvodnje i stavljen na tržište. Datum roka trajanja se nalazi na pakiranu kutije i blister pakiranu, te se datum odnosi na zadnji dan u spomenutom mjesecu. Ulcamed tablete se mogu kupiti u svakoj ljekarni po dobroj cijeni uz prethodno predočenje recepta liječnika. Dostupan je za kupiti u raznim pakiranjima, po 28,30,40,42,45,56 i 60 tableta. Kada su u pitanju iskustva drugih pacijenata koji su isprobali ovaj lijek, mnogi su istaknuli kako ovaj lijek ima veoma brzo djelovanje, te odmah počinje djelovati i pomaže kod ublažavanje ulkusa i drugih upalnih stanja.

Tagovi:

#Ulcamed #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Prostamid - Za zdravu prostatu