Lifestyle

Vesomni – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Vesomni – djelovanje

Vesomni se koristi za liječenje poremećaja skladištenja mokraćnog mjehura i mokrenja donjeg urinarnog trakta uzrokovanih benignom hiperplazijom prostate kod muškaraca i problema s mokraćnim mjehurom. Lijek je kombinacija dviju djelatnih tvari koje se nazivaju solifenacin i tamsulozin. Muškarci stariji od 50 godina često pate od povećane prostate (benigna hiperplazija prostate). To može dovesti do problema s urinarnim traktom, gdje se mogu pojaviti simptomi kao što su otežano mokrenje (slab mlaz) i osjećaj nepotpunog pražnjenja. To dovodi do promjene osjeta u mjehuru, učestalog mokrenja ili snažnog nagona za mokrenjem. Aktivni sastojci lijeka olakšavaju mokrenje i produljuju vrijeme između sljedeće potrebe za mokrenjem. Odrasli muškarci uzimaju jednu tabletu dnevno (6 mg/0,4 mg) sa ili bez hrane. Vesomni tableta se mora progutati cijela, bez žvakanja. Lijek ne smiju uzimati: osobe alergične na solifenacin, tamsulozin ili druge sastojke formule, bolesnici s oštećenom funkcijom bubrega, bolesnici s oštećenjem jetre, u slučaju gastrointestinalnog opstruktivnog poremećaja, u slučaju teške bolesti želuca ili crijeva, u slučaju očnih pritisak je povećan.

Vesomni – nuspojave

Lijek može izazvati blage do umjerene nuspojave. Najčešće nuspojave mogu se pojaviti kod najviše 1 od 10 muškaraca koji uzimaju lijek Vesomni: suha usta, zatvor, bol u trbuhu. Druge česte nuspojave javljaju se između 1% i 10% pacijenata: umor, vrtoglavica, zamagljen vid, kratkotrajni ili dugotrajni poremećaj ejakulacije. Rijetke nuspojave javljaju se između 0,01% i 0,1% pacijenata: kožna alergija i osjećaj slabosti. Vrlo rijetke nuspojave javljaju se u manje od 0,01% pacijenata: smetenost, alergijska kožna reakcija, Stevens-Johnsonov sindrom, halucinacije, bolna, dugotrajna erekcija. Nepoznato, učestalost se ne može procijeniti iz podataka: otežano disanje, povišeni očni tlak, epistaksa, mišićna slabost, hiperkalijemija, poremećaji jetre i bubrega, delirij. Najozbiljnija nuspojava je akutna retencija. Vesomni nije namijenjen za primjenu u žena. Pri uporabi ovog lijeka mogu se pojaviti alergijske reakcije: osip, svrbež, koprivnjača. Neuobičajeni znakovi alergijskih reakcija mogu uključivati poteškoće s gutanjem ili disanjem, oticanje lica, usana, usta, jezika i grla. Ako osjetite alergijsku reakciju, odmah prestanite koristiti lijek i potražite hitnu medicinsku pomoć.

Vesomni – cijena, iskustvo

Iako su istraživanja pokazala učinkovitost i sigurnost lijeka Vesomni, čak i ako se pravilno koristi, mogu se pojaviti nuspojave. Nakon prestanka uzimanja lijeka prvobitni simptomi se mogu ubrzo vratiti, stoga je potrebno razgovarati sa svojim liječnikom o prekidu terapije. Predoziranje ovim lijekom može dovesti do ozbiljnih nuspojava. U takvim slučajevima može biti potrebno ispiranje želuca, ali samo unutar prvog sata nakon predoziranja. Ako propustite uzeti tabletu, nastavite s uzimanjem uobičajene doze sljedeći dan. Nemojte nadoknađivati ​​propuštenu tabletu dvostrukom dozom. Obavijestite svog liječnika ako uzimate neke druge lijekove. Vesomni može utjecati na Vašu sposobnost reagiranja i stoga može umanjiti Vašu sposobnost upravljanja vozilima ili strojevima. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Lijek čuvati u originalnom pakovanju, na temperaturi od 15 do 25°C, zaštićen od svjetlosti i vlage. Čuvati izvan dohvata djece. Nemojte koristiti lijek dulje nego što je naznačeno datumom na vanjskom pakiranju kutije. Ne bacajte lijek u kućni otpad ili otpadne vode. Pitajte svog liječnika kako zbrinuti lijek koji više ne koristite. Na taj način doprinosite zaštiti okoliša.

Tagovi:

#Vesomni #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Prostamid - Za zdravu prostatu