Lifestyle

Xultophy – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Xultophy – djelovanje

Xultophy je indiciran za liječenje odraslih osoba s dijagnosticiranim dijabetesom tipa 2 i za poboljšanje kontrole glikemije. Koristi se u kombinaciji s oralnim lijekovima kao što su metformin i pioglitazon. Lijek sadrži dvije djelatne tvari koje pomažu tijelu u kontroli razine šećera u krvi: inzulin degludec – koji snižava šećer u krvi i liraglutid – koji pomaže tijelu da proizvodi više inzulina tijekom obroka i smanjuje količinu šećera. Xultophy se ne smije koristiti ako ste alergični na inzulin degludec, liraglutid ili bilo koji drugi sastojak u formuli lijeka. Obavijestite svog liječnika ako uzimate lijekove za sprječavanje zgrušavanja krvi. Lijek se daje supkutano, supkutanom injekcijom u prednji dio bedra, u nadlakticu ili u prednji dio abdomena. Označene jedinice odgovaraju broju prikazanom na brojaču doza. Provjerite je li otopina u štrcaljki bistra. Ako je otopina mutna, nemojte je koristiti. Okrećite birač doze dok brojač ne pokaže propisanu dozu. Ako odaberete pogrešnu dozu, okrenite brojač kako biste ispravili dozu. Promijenite mjesto nanošenja unutar dopuštenog područja kako biste smanjili kvržice na koži.

Xultophy – nuspojave

Opsežna ispitivanja su pokazala da se Xultophy dobro podnosi, s manje nuspojava. Vrlo česta reakcija, može se javiti kod više od 1 na 10 pacijenata: nizak šećer u krvi. Ako pokazujete znakove niske razine šećera u krvi, poduzmite potrebne korake za povećanje razine šećera u krvi. Česta reakcija može se javiti kod najviše 1 od 10 osoba: smanjen apetit, mučnina, povraćanje, proljev, bolovi u trbuhu, nadutost; reakcija na mjestu primjene – bol, crvenilo, modrice, svrbež, oteklina. Promjena mjesta primjene svaki put kada se koristi Xultophy smanjuje rizik od mogućih nuspojava na koži. Ako kožne promjene na mjestu primjene lijeka ne nestanu nakon nekoliko tjedana, posjetite liječnika. Manje uobičajene reakcije mogu se javiti u do 1 na 100 osoba: umor, alergijski osip, svrbež, oticanje lica, koprivnjača, nadutost, dehidracija, zadržavanje tekućine. Nepoznata učestalost: Oticanje šaka ili stopala, upala gušterače, teška alergijska reakcija. Ako osjetite ozbiljnu alergijsku reakciju na lijek, prestanite ga koristiti i odmah potražite liječničku pomoć.

Xultophy – cijena, iskustvo

Općenito, dijabetes je progresivna bolest koja zahtijeva liječenje i kontrolu. Rezultati provedenih studija pokazali su da je Xultophy učinkovit u smanjenju razine glukoze u krvi i hipoglikemijskih stanja. Njegova primjena je jednostavna za pacijenta i učinkovita kao alternativno liječenje. Pridržavanjem smjernica mogu se izbjeći komplikacije. Također treba istaknuti važnost stalnog mjerenja razine glukoze u bolesnika. S obzirom na varijabilnost glikemije, jer dovodi do kroničnih komplikacija, bolesnik mora redovito obavještavati liječnika o svim promjenama. Ako pijete alkohol, vaša potreba za lijekom se može promijeniti, jer se razina šećera u krvi može povećati ili smanjiti. Nemojte koristiti Xultophy ako ste trudni ili planirate zatrudnjeti. Niska ili visoka razina šećera u krvi može utjecati na Vašu sposobnost upravljanja vozilima ili strojevima. Posavjetujte se s liječnikom ako često imate vrlo niske razine glukoze u krvi, ne možete prepoznati znakove niske razine šećera u krvi. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Od prve uporabe lijek čuvati najdulje 21 dan, na sobnoj temperaturi, zatvoren radi zaštite od svjetlosti.

Tagovi:

#Xultophy #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši