Lifestyle

Joga vežbe za mršavljenje

Postoje li joga vežbe za mršavljenje?

Joga vežbe za mršavljenje – Održavanje vitke forme i niskog udela masnog tkiva treba svakome biti na vrhu liste prioriteta. Osim što je to primat održanja zdravlja, vitka linija takođe jača samopouzdanje i dobar osećaj u vezi sebe. S tim u vezi, svakako vas moramo pohvaliti što istražujete koje su vežbe dobre za mršavljenje jer time ste jedan korak bliže takvom zdravom životu.

Ako volite jogu i želite ujedno i mršaviti, moguće je trenirati jogu i takođe mršaviti. Svi zamišljaju jogu kao neku laganu telesnu aktivnost u kojoj se prvenstveno istežete, međutim, to uopšte ne mora biti tako. Joga može biti poprilično naporan trening u kojem možete potrošiti veliki broj kalorija. U nastavku ćemo vam navesti joga vežbe za mršavljenje putem kojih možete ostvariti oba cilja: vežbati jogu i ujedno mršaveti. Pri tom znajte da ako su vam pojedine joga vežbe za mršavljenje prezahtevne ili ne znate kako ih izvoditi, najbolje je da se obratite stručnoj osobi.

joga vežbe za mršavljenje

Evo koje su najbolje joga vežbe za mršavljenje

U prethodnom poglavlju smo naveli da joga vežbe za mršavljenje itekako postoje. U nastavku ovog teksta ćemo vam navesti najbolje joga vežbe za mršavljenje putem kojih možete odmah započeti svoj fitness put prema vitkijem i zdravijem telu. Isto tako, veoma je ohrabrujuća činjenica da sve što vam treba od opreme jeste jedna prostirka.

Nju možete staviti kod kuće, a idealno bi bilo kada bi jogu mogli da vežbaet na otvorenom, po mogućnosti u nekoj lepoj i mirnoj prirodi. Vežbe putem kojih možete mršaviti na jogi su sledeće: podignuti pas prema dole jedna je od najpoznatijih poza u jogi a takođe je dosta zahtevna i trošićete kalorije. Skakavac poza je takođe poza u kojoj će vam mišići leđa i gluteusa biti stalno aktivirani. Budući da se radi o velikim mišićnim grupama, trošićete puno kalorija. Poza broda je takođe ni malo lagana poza u kojoj će vam biti aktivirani mišići trupa i ruku.

Joga vežbe za mršavljenje kao put do vitkije linije

Ako ste ikada pomislili da joga nije za one malo punašnije koji imaju viška kila, veoma se varate. Joga je za svakoga i ne trebaju vas obeshrabriti reklame na kojima vidite savršeno fit osobe kako izvode jogu. Takođe, brojni treneri joge znaju svedočiti situacijama u kojima im na sad dođe krupnija osoba koja je ustvari itekako fleksibilna.

A osim fleksibilnosti, velika prednost joge je što postoje i joga vežbe za mršavljenje putem kojih možete postati ne samo vitkiji već i fleksibilniji. U nastavku ćemo vam spomenuti joga vežbe za mršavljenje ali i ostale preduslove nužne da skinete kilograme. Tako poza zvana ratnik 1 i 2 omogućava da postanete fleksibilniji i gubite kilograme, pogotovo ako poze menjate dinamično i ako trening traje duže. Tzv. “Power joga” upravo ima koncipiran trening na način da ćete biti poprilično oznojeni nakon njega. Međutim, joga vam neće biti doivoljna za gubitak kila ako ujedno ne počnete da pazite na ishranu!

Tagovi:

#Joga #vježbe #mršavljenje

Preporučujemo

joga vežbe za mršavljenje
Joga vežbe za mršavljenje

Komentariši