Sport, Zanimljivo

Želite graditi svoju sportsku karijeru u inostranstvu – kompletna dokumentacija kao tajna uspeha


Sportista ste i želite da gradite svoju karijeru u inostranstvu jer se tamo plaća više? Poznato  vam je da mnogi sportisti odlaze na kraći vremenski period, neki žive godinama u inostranstvu i igraju za strane reprezentacije, dok pojedini sportisti odlaze radi usavršavanja, školovanja i učešća na turnirima.

Moderno sportsko tržište unovčava talenat mladih profesionalaca. Ovaj fantastičan hobi ide vam od ruke i pokazujete dobre rezultate. Želite napraviti iskorak dalje, ali ne znate šta je sve potrebno od papirologije kako biste se profesionalno bavili sportom u nekoj od stranih zemalja. 

Sport bez zdravstvenih posledica – osiguranje kao sigurnost

Bez obzira koliko često trenirate, učestvujete na sportskim takmičenjima, želite potpisati ugovor sa uspešnim trenerom ili klubom i graditi svoju karijeru – morate biti pokriveni osiguranjem. Zdravstveno osiguranje u bilo kojoj zemlji Evrope, Amerike, Azije i tako dalje, omogućiće vam da se bavite sportom bez značajnih posledica. U sportu uvek postoje rizici od raznih povreda, bez obzira da li imate tendenciju ka fudbalu, tenisu, hokeju, košarci, rvanju ili nekoj drugoj popularnoj veštini. I zato, polisa osiguranja od ključnog je značaja jer stičete mogućnost da lečite vaše povrede u inostranstvu, imate kvalitetan oporavak ili dobijate novčanu naknadu. Za mnoga takmičenja i razne sportske kampove, bilo da ste amater ili profesionalac, kao uslov biva potrebno osiguranje. Izražavajući vašu kondiciju i kretajući se ka profesionalnom pozivu, ovo osiguranje od nezgode koje se izdaje najčešće na 2 godine od neprocenjivog je značaja za vašu karijeru. Biti profesionalan može ponekad označavati da ste i ektremni u sportu. Zato, jedan dokument, u određenim slučajevima može spasiti vašu karijeru i omogućiti vam da u budućnosti napredujete u sportu bez obzira na povredu. 

Zahtev za boravak u inostranstvu

Da biste kao državljanin Republike Srbije predali zahtev za odobrenje da kao sportista boravite u inostranstvu, to od vas može zahtevati hrpu dokumentacije. U skladu sa svrhom boravka, u okviru dokumentacije trebate predati važeći pasoš, prijavljenu adresu boravka, dokaz o zdravstvenom osiguranju, razne uplatnice i takse, popunjene formulare, ugovor o sportskom angažovanju, dokaz o sredstvima za izdržavanje, dokaz o tome da niste osuđivani i tako dalje. Sportski put nije lak ali za uzvrat donosi mnoštvo životnih prednosti.

Prevodilačka agencija kao tajna uspeha

Za bavljenje sportom u inostranstvu potrebna je uglavnom hrabrost kako bi se načinio prvi korak. Bez obzira na pol, veštinu ili dobru formu, profesionalnih mogućnosti za sport u „belom svetu“ uvek ima. Želite li nastupati na međunarodnim takmičenjima, potpisati sponzorski ugovor i biti deo važnog događaj? Za sve to pored pomenute dokumentacije, ponekad je potrebna prevodilačka usluga. Prilikom putovanja u stranu zemlju i podnošenja zahteva za razna dešavanja, prevodilačka agencija samo je jedna od suptilnosti za karijeru sportiste. Kako bi uspeh bio zagarantovan, prilikom raznih molbi, oglašavanja, predstavljanja ličnih veština -sportska terminologija mora biti istaknuta. Prevodilačka agencija tu je za sportiste da identifikuje ono što je prioritet, i svojim kvalitetom usluge bude fokusirana na profesionalne zahteve svojih klijenata. Omogućivši sportistima put ka razvoju, prevodilačka agencija specijalizovana je ne samo za temu sporta radeći usmene ili pismene prevode na mnoštvo stranih jezika, već i na šablonske komponente i dokumentaciju. Dobro prevedena dokumentacija raznih uputstava, ugovora, punomoćja, osiguranja, registracija, izvoda i diploma često može biti tajna uspeha.  

 Izvorni članak

Komentariši