Lifestyle

Advantan – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Advantan – djelovanje

Advantan je kortikosteroid koji se koristi za suzbijanje upalnih i alergijskih reakcija kože. Dostupan je u obliku kreme i masti. Njegov aktivni sastojak je metilprednizolon aceponat, klasificiran kao snažno protuupalno sredstvo s brzim odgovorom u liječenju upalnih kožnih reakcija. Ovaj lijek se koristi za liječenje atopijskog dermatitisa, infantilnog ekcema, kontaktnog ili degenerativnog ekcema, dishidrotičnog ekcema. Advantan je namijenjen za vanjsku primjenu na koži. Tanki sloj kreme se nanosi jednom dnevno na oboljelo mjesto. Trajanje terapije za odrasle ne smije biti duže od dvanaest tjedana, a za djecu četiri tjedna. Tijekom primjene kreme treba izbjegavati kontakt s očima i otvorenim ranama. Nakon primjene smanjuju se upalne i alergijske reakcije kože, svrbež, bol, peckanje i crvenilo. Ako simptomi potraju, obratite se svom liječniku. Nemojte koristiti lijek ako ste preosjetljivi na metilprednizolon aceponat ili druge sastojke formule; ako postoji prisutnost tuberkuloznih ili sifilitičkih procesa u regiji koja se liječi; ako imate bolesti uzrokovane virusima, na primjer herpes zoster; kod atrofične kožne bolesti; čirevi, ranice, prištići.

Advantan – nuspojave

Koje su nuspojave Advantan kreme? Primjena kortikosteroida na većim površinama kože ili tijekom duljeg vremenskog razdoblja povećava rizik od nuspojava. Najčešće uočene nuspojave na temelju kliničkih ispitivanja su svrbež i peckanje na mjestu primjene lijeka. Česte nuspojave koje se javljaju u manje od 1 od 10 osoba: svrbež i peckanje na mjestu primjene. Rijetke nuspojave, javljaju se u manje od 1 na 100 osoba: reakcije na mjestu primjene, celulitis, iritacija, oteklina, pucanje kože, stvaranje malih površinskih žila na koži (telangiektazija), akne, infekcija kože uzrokovana gljivicama. Neuobičajene nuspojave: reakcija na mjestu primjene u vidu crvenila, mjehurića, osipa, suhe kože, alergije. Kao i kod drugih lijekova koji sadrže kortikosteroide, mogu se pojaviti sljedeće nuspojave: perioralni dermatitis, stanjenje kože na mjestu primjene, promjena boje kože i alergijske reakcije. Primjenu Advantan kreme tijekom prva tri mjeseca trudnoće treba izbjegavati. Unatoč svim dejstvima koja ima, pripravak se ne smije koristiti bez preporuke liječnika, jer sastojci formule mogu biti štetni za osobe s osjetljivom kožom ili alergijama. Primjenu pripravka tijekom trudnoće i dojenja mora ocijeniti liječnik.

Advantan – cijena, iskustva

Zahvaljujući visokoj učinkovitosti, Advantan ima visoku uspješnost u liječenju dermatitisa i svih vrsta ekcema, uključujući i atopijski ekcem. Aktivna tvar metilprednizolon aceponat smanjuje crvenilo i svrbež. Protuupalna i antialergijska svojstva pripravka smiruju i liječe posljedice oteklina i upala. Učinkovitost pripravaka dokazuje se redovitom primjenom prema uputama liječnika specijaliste. Prije uporabe posavjetujte se s liječnikom u slučaju mogućeg alergijskog stanja. Kada koristite Advantan kremu, ne preporučuje se nanošenje drugih krema na zahvaćeno područje kože. Ako tijekom uporabe dođe do prekomjerne suhoće kože, obratite se liječniku. Budući da se radi o kortikosteroidu, obavijestite svog liječnika ako koristite bilo kakve lijekove, dodatke prehrani ili druge biljne proizvode. Primjena kreme ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima i strojevima. Za maksimalan učinak pridržavajte se svih savjeta, poštujući vrijeme i trajanje tretmana. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Čuvati na temperaturi do 25°C, izvan pogleda i dohvata djece, u originalnom pakiranju, zaštićeno od izvora svjetlosti. Nemojte koristiti lijek kojem je istekao rok trajanja.

Tagovi:

#Advantan #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

GoSlim - smršaj zdravo