Lifestyle

Aldizem – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Aldizem – primjena i djelovanje

Aldizem je lijek se koristi za proširenje krvnih žila, snižavanje visokog krvnog tlaka te pritom olakšava srcu normalni rad kako bi mogla pumpati krv u sve dijelova tijela. Lijek sadrži djelatnu tvar diltiazem. Diltiazem je lijek koji spada u klasu kalcijevih antagonista koji liječi razna stanja srca i krvnih žila. Aldizem se koristi za liječenje stabilne angine pektoris, stanja koje uzrokuje bol u prsima zbog nedovoljne opskrbe srčanog mišića kisikom, određenih vrsta aritmija, kao što su supraventrikularne tahikardije ili atrijalne fibrilacije, visokog krvnog tlaka, te Raynaudovog sindroma, stanja koji uzrokuje grčenje krvnih žila u ekstremitetima, često u prstima, što dovodi do promjene boje i osjeta. Djelovanje diltiazema temelji se na inhibiciji ulaza kalcija u glatke mišiće krvnih žila i srčanih stanica, što dovodi do opuštanja mišića krvnih žila i smanjenja periferne vaskularne rezistencije, čime se poboljšava protok krvi. Također može usporiti provođenje električnih impulsa u srcu, smanjujući tako brzinu otkucaja srca.

Aldizem – upute i nuspojave

Aldizem dolazi u obliku tablete koja se uzima oralnim putem. Lijek se uzima prema uputama koje Vam je zadao Vaš liječnik, te je bitno se držati rasporeda i doze te ne prekidati liječenje ili mijenjati nešto bez prethodnih konzultacija s liječnikom. Tableta se uzima uz čašu vode, te je najbolje ju uzimati svaki dan u isto vrijeme za najbolji učinak. Što se tiče nuspojava, Aldizem tablete mogu uzrokovati neke nuspojave. Najčešće nuspojave su glavobolja, vrtoglavica, umor ili slabost, mučnina, zatvor, proljev, probavne smetnje, crvenilo lica, oticanje gležnjeva i stopala, te nesanica i promjene raspoloženja Nuspojave mogu varirati od osobe do osobe, a neki ljudi mogu iskusiti i druge nuspojave koje nisu navedene ovdje. Ako primijetite bilo kakve neobične ili ozbiljne nuspojave, obavijestite svog liječnika. Lijek može intervenirati s drugim lijekovima i dodacima prehrani, te osobe s određenim zdravstvenim stanjima, poput problema sa srcem, jetrom ili bubrezima, trebaju biti posebno oprezni pri uzimanju ovog lijeka.

Aldizem – cijena i iskustva

Aldizem tablete se moraju čuvati što dalje od male djece. Nakon isteka roka trajanja, ove se tablete ne smiju više dalje uzimati. Datum do kojeg traje lijek je navedeno na kartonskoj kutiji. Kad tabletama istekne rok trajanja, trebate ih baciti na posebnog odlagalište kako biste sačuvali okoliš. Čuvajte ih u originalnom pakiranju na sobnoj temperaturi do maksimalnih 25 stupnjeva Celzijevih. Aldizem sadrži u sebi djelatnu tvari diltiazemklorid, te također sadrži i druge sastojke kao što su makrogol 6000, magnezijev stearat, hidrogenirano ricinusovo ulje i laktoza hidrat. Tablete su bijele boje, okruglog oblika, te su bikonveksne i imaju na jednoj strani urez. Lijek dolazi u dvije gramaže, po 60 miligrama i 90 miligrama. Dostupan je za kupiti u svakoj ljekarni, te se izdaje na liječnički recept. Dostupan je u pakiranju od po 30 tableta u kartonskoj kutiji, te je cijena veoma prihvatljiva. Iskustvo drugih pacijeneta su veoma dobra, te im je pomoglo kod snižavanja krvnog tlaka.

Tagovi:

#Aldizem #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Parazol - Protiv parazita