Bazetham – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Bazetham – akcija

Contents

Bazetham je alfa-blokator i indiciran je za liječenje simptoma benigne hiperplazije prostate (BPH). Ovo je nekancerogeno stanje koje pogađa odrasle muškarce. Benigna hiperplazija prostate može se pojaviti s drugim ozbiljnijim stanjima. Prije uzimanja ovog lijeka morate obavijestiti svog liječnika o svom zdravstvenom stanju, što uključuje: povijest niskog krvnog tlaka, probleme s bubrezima ili jetrom, alergiju na sulfonamide. Tamsulozin, aktivni sastojak ove tablete, klasificiran je kao alfa-adrenergički blokator, koji ublažava i koristi se za liječenje simptoma donjeg urinarnog trakta povezanih s benignom hiperplazijom prostate. Alfa-blokatori su skupina lijekova koji opuštaju glatke mišiće prostate i smanjuju pritisak na urinarni trakt, poboljšavajući protok mokraće i druge tegobe uzrokovane ovim stanjem. Bazetham djeluje tako da opušta mišiće mokraćnog mjehura i prostate kako bi mokraća mogla lakše otjecati. Doza se određuje ovisno o težini simptoma ili dijagnosticiranoj bolesti. Slijedite savjete svog liječnika o tome kada otići na pregled. Prije početka liječenja detaljno se informirate o primjeni lijeka i njegovim nuspojavama.

Bazetham – nuspojave

Kao i većina lijekova, Bazetham oralne tablete mogu uzrokovati blage ili ozbiljne nuspojave prilikom primjene. Neke od najčešćih nuspojava koje može izazvati mogu ovisiti o pacijentovoj dobi, zdravstvenom stanju ili uzimanju drugih lijekova. Blage nuspojave uključuju: bol u leđima, curenje nosa, slabost, mučninu, vrtoglavicu, problem sa spavanjem, proljev i mogu nestati u roku od nekoliko dana ili tjedana. Ozbiljne nuspojave uključuju: probleme s vidom, simptome slične gripi, bol u prsima, alergijske reakcije, probleme s libidom i bolne erekcije. Kada prvi put počnete uzimati Bazetham, može doći do pada krvnog tlaka, osobito kada promijenite položaj, sjedite ili ustajete. Neki ljudi mogu imati alergijsku reakciju na lijek u obliku svrbeža, crvenila ili ozbiljnijih simptoma koji uključuju oticanje usta, jezika i grla i dovode do problema s disanjem. Ako imate alergijsku reakciju, odmah se obratite svom liječniku ili potražite hitnu medicinsku pomoć. Budite svjesni da nagli prekid uzimanja lijeka može pogoršati simptome vašeg stanja.

Bazetham – cijena i iskustvo

Ako vam je dijagnosticirana benigna hiperplazija prostate (BPH), liječnik vam može propisati Bazetham. Ovaj lijek treba uzimati na prazan želudac pola sata nakon obroka svaki dan. Terapijski učinak se očituje 2 do 4 tjedna nakon početka uzimanja lijeka. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Stručnjaci nisu otkrili uzrokuje li lijek dugotrajne nuspojave ili moguće rizike njegove dugotrajne uporabe. Samo vaš liječnik može preporučiti je li za vas sigurno započeti liječenje ovim lijekom, smanjiti dozu ili preporučiti druge opcije na temelju vašeg zdravstvenog stanja i načina na koji vaše tijelo reagira na propisanu dozu. Ako propustite dozu tijekom dana, nastavite sa sljedećom dozom prema propisanom rasporedu. Nemojte uzimati dvije doze lijeka u isto vrijeme. Ako prestanete uzimati lijek na nekoliko dana, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što ga ponovno počnete uzimati. Nemojte koristiti Bazetham ako ste alergični na neki od sastojaka koji se nalaze u njemu. Lijek se izdaje na recept, nije namijenjen ženama i djeci. Ne smije se koristiti za liječenje visokog krvnog tlaka.

Tagovi:

#Bazetham #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar