Lepota i Zdravlje, Recenzije, Tech

Fitness narukvice

Fitness narukvice ili pametna narukvica kako ih mnogi od nas zovu su odjednom postale neizostavna stvar.

Kako postoje pametni satovi, isto tako postoje i pametne narukvice koje većinom zovemo fitness narukvice. One osim što prikazuju vreme, imaju i niz drugih mogućnosti poput praćenje sportova, prikaz poruka ili poziva s mobilnog uređaja i sl.

Prilikom odabira fitness narukvice najvažnije je uzeti u obzir za šta vam ona treba. Iskorištavanje njenih mogućnosti bi bilo poželjno, no one isto tako mogu da posluže i kao modni dodatak.

Pametne narukvice koje imaju veliki broj mogućnosti su naravno nešto skuplje od onih običnijih, ali naravno da postoje i izuzeci poput Xiaomi narukvica koje donose elegantni izgled i imaju puno funkcija koje su dosta korisne.

Tržište je trenutno preplavljeno sa puno brendova koji donose pametne narukvice i pametne satove ali moramo nabrojati gigante u ovome svetu a oni su: Samsung, Huawei band 6 i Xiaomi narukvice.

Narukvice navedenih proizvođača nude eleganciju i veliki broj funkcija i mogućnosti koje vam omogućavaju praćenje velikog broja aktivnosti s dosta velikom preciznošću.

fitness narukvice pametne narukvice
Fitness narukvice

Fitness narukvice odabir pametne narukvice

Ako razmatrate da uzmete fitness narukvicu, puno je faktora koje morate uzeti u obzir pre nego se odlučite na samu kupovinu.

Neki od bitnijih faktora pri odabiru pametne narukvice su

Veličina samog ekrana, vidljivost na suncu, dizajn, broj aktivnosti koje može da prati, dodatne funkcije merenja, trajanje baterije, preciznost brojanja koraka, vodootpornost, praćenje kvalitete spavanja, senzor otkucaja srca, pregled obaveštenja, kvaliteta i preglednost aplikacija i za kraj cena fitnes narukvica.

Veličina narukvica dolazi u raznim dimenzijama, tako da one odgovaraju i muškarcima i ženama.

Dizajn fitness narukvice je važan, a danas nam se nudi pregršt boja narukvica koje možemo i menjati zavisno o modelu narukvice. Kada pričamo o praćenju aktivnosti ili sporta, broj sportova koje narukvica može pratiti je ograničen u odnosu na recimo pametne satove.

fitness narukvice
Fitness narukvice

Danas na pametnim narukvicama najčešće nalazimo na najpopularnije sportove poput hodanja, trčanja, plivanja i biciklizma.

Dodatne funkcije fitness narukvica mogu biti merenje zasićenosti krvi kiseonikomi merenje krvnog pritiska, no narukvice s ovakvim funkcijama naravno i više koštaju i pokazuju se nepreciznima i ne relevantne.

Ekran je veliki faktor u odabiru pametne narukvice, on je bitan ako se osoba bavi određenim spoljašnjim sportom i želi da prati svoj napredak. Baterija zavisi o mnogo stvari a traje najčešće od 7 do 20 dana zavisno od korišćenja.

Brojač koraka je funkcija koju ima svaka pametna narukvica i neke od njih čak automatski računaju i kilometražu koju ste prošli tokom dana. Ukratko, pri odabiru pametnih narukvica je bitno obratiti pažnju na navedene faktore kako bi znali da dobijate ono šta vam je potrebno.

fitness narukvice će uskoro moći prepoznati bolesti
Fitness narukvice

Fitness narukvice cene i korišćenje

Danas se fitness narukvice mogu pronaći po jako povoljnim cenama koje kreću od 2300 dinara pa sve do više od 15000 dinara. Kvalitetnije narukvice se nalaze u cenovnom rangu od 6000 dinara na više.

Fitness narukvice su danas definitivno najisplativiji fitness gadget. Ako ste se našli u potrebi za pametnom narukvicom koja će vam pomoći pri obavljanju svakodnevnih poslova, tada vam savetujemo da prvo napravite istraživanje ponude i da procenite sami u koju svrhu ćete je najviše koristiti.

Ako narukvicu planirate da nosite samo kao modni dodatak onda će vam one najpovoljnije itekako biti najbolje za to, ali ako vam je funkcionalnost ipak na prvom mestu tada vam savetujemo da pogledate sadašnju ponudu najkvalitetnijih i najboljih narukvica na tržištu.

Tržište je danas puno fitness narukvica ili narukvica za praćenje aktivnosti i fitness satova koji nam pomažu u praćenju naših svakodnevnih aktivnosti. Pametne narukvice ili satove takođe možete kupiti u bilo kojoj prodavnici s tehnikom, gdje takođe možete i prodavače pitati koja je najbolja opcija za vas.

Preporučujemo i ove teme

Komentariši