Lifestyle

Beloxim – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Beloxim i za što se koristi?

Beloxim pripada u skupinu antibiotika koji se nazivaju cefalosporini. Lijek će se koristiti za liječenje infekcija kod djece i odraslih. Najčešće se primjenjuje za: Liječenje infekcija grla i sinusa, srednjeg uha, prsišta i prsa, mokraćnog sustava i kože te mekih tkiva. Navedeni lijek se također može koristiti i za liječenje Lymeove bolesti koja nastaje radi ugriza krpelja. Prije propisivanja navedenog lijeka, vaš liječnik vas može testirati na tip bakterije koja je odgovorna za infekciju u tijelu kako bi se ustanovilo da li je navedeni lijek pogodan za liječenje ili ne. U nekim slučajevima, liječnik će pratiti terapiju. Što je važno znati prije korištenja navedenog lijeka?

Beloxim nije primjeren za: Osobe koje su alergične na cefalosporinski antibiotik, osobe koje su doživjele težak oblik alergijske reakcije na antibiotike. Navedeni lijek može utjecati na rezultate pojedinih krvnih pretraga poput šećera u krvi ili analizu krvi – stoga je bitno da prilikom terapije obavijestite stručnjaka kako uzimate navedeni antibiotik. Da li se navedeni antibiotik smije primjenjivati uz druge lijekove? Da, iako se njegovo djelovanje može smanjiti ukoliko osoba uzima: Lijekove za smanjenje želučane kiseline, lijekove za liječenje gihta, lijekove za razrjeđivanje krvi. Dužni ste svog liječnika ili ljekarnika uputiti u svoje svakodnevne ili povremene terapije kako ne bi došlo do komplikacija prilikom liječenja.

Beloxim primjena i mjere opreza

Kako će se uzimati Beloxim? Lijek će se uzimati prema uputama vašeg liječnika ili ljekarnika. Tablete se uzimaju cijele, bez lomljenja ili žvakanja, uz dovoljno tekućine. Uzimat će se nakon obroka kako bi njihova učinkovitost bila što djelotvornija. Doze za liječenje se mogu razlikovati ovisno o težini te vrsti infekcije, što znači da se one prepisuju prema potrebama pacijenta. Važno je naglasiti kako se terapija može ponavljati ukoliko se ne infekcija ne izliječi. Propisane doze se ne smiju svojevoljno mijenjati, niti ukidati.

Ako prekoračite propisanu dozu, tada postoji mogućnost predoziranja i povećana mogućnost za nastanak epileptičkih napadaja. Ako ste uzeli veću dozu, zatražite hitnu medicinsku pomoć. Što ako ste zaboravili uzeti prepisanu dozu? Tableta se ne nadoknađuje, već se nastavlja s redovitim uzimanjem dan nakon. Beloxim će se uzimati do kraja terapije, bez ukidanja ili pauza u liječenju. Što ako se osjećate bolje? Ukoliko smatrate da nije nužno da propisanu terapiju privedete kraju, tada popričajte sa svojim liječnikom.

Beloxim iskustva i liječenje

Osobe koje su koristile Beloxim tablete navode kako su one djelotvorne i kako sprječavaju i uklanjaju bakterijsku infekciju, kao i sve njene simptome. Iskustva liječenih su uglavnom pozitivna. Da li Beloxim donosi nuspojave? Nuspojave su svakako moguće, no one se ne moraju manifestirati kod svake osobe. Česte nuspojave mogu biti: Gljivične infekcije, omaglica i glavobolja, probavne tegobe, mučnina i bolovi u trbuhu. Osobe koje se prvi puta liječe navedenim tabletama često mogu iskusiti nastanak gljivične infekcije i teški proljev.

U slučaju bilo kakvih nuspojava potrebno je obratiti se liječniku i zatražiti njegovo mišljenje. Ostale moguće nuspojave navedene su na uputi o lijeku. Navedene tablete se dobivaju na liječnički recept, i podižu se u ljekarni. Cijena za pakiranje 10 tableta – 500 mg iznosi 3,72€. Kako će se čuvati navedene tablete nakon primjene i otvaranja? Tablete je potrebno držati u njihovom pakiranju, uz uputu o lijeku. Poželjno ih je čuvati van pogleda i dohvata djece. Osim navedenog, tablete ne zahtijevaju posebne uvjete čuvanja.

Tagovi:

#Beloxim #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši