Lifestyle

Cholib – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Cholib – primjena i djelovanje

Cholib je lijek koji se koristi kod liječenja povišene razine masnoće u krvi, kao što su kolesterol i trigliceridi. Ove tablete sadrže kombinaciju dvaju aktivnih sastojaka, ezetimiba i simvastatina. Ezetimib je inhibitor apsorpcije kolesterola u crijevima, što znači da smanjuje količinu kolesterola koji se apsorbira iz hrane u probavnom sustavu i sprječava da se taj kolesterol prenese u krv. Simvastatin je statin koji djeluje na smanjenje proizvodnje kolesterola u jetri, čime se smanjuje ukupna količina kolesterola u krvi. Zajedničko djelovanje ovih dviju glavnih sastojaka je snižavanje ukupnog kolesterola, LDL lošeg kolesterola i triglicerida, te povećanje razine HDL dobrog kolesterola u krvi. Cholib tablete pomažu u sprječavanju nakupljanja masnoća u arterijama, što može smanjiti rizik od srčanih bolesti. Ove tablete se obično uzimaju jednom dnevno nakon obroka. Mogu uzrokovati određene nuspojave, što ćemo Vam otkriti u sljedećem dijelu teksta te ćemo otkriti dodatne informacije koje trebate znati vezano uz ovaj lijek.

Cholib – upute i nuspojave

Cholib tablete se uzimaju jednom na dan nakon obroka. Veoma je bitno slijediti upute svojeg liječnika te ne prekidati ili mijenjati terapiju bez njegovog znanja. Doza ovisi o individualnoj potrebi i može se razlikovati od pacijenta do pacijenta. Prije uzimanja tableta, važno je provjeriti sastav i datum isteka te slijediti upute za uzimanje. Uzimanje tableta s hranom pomaže u smanjenju rizika od nuspojava, a također može povećati učinkovitost lijeka. Nuspojave Cholib tableta mogu biti blage i prolazne, ali u nekim slučajevima mogu biti ozbiljne i zahtijevati medicinsku intervenciju. Moguće nuspojave su mučnina, proljev, nadutost, glavobolja, vrtoglavica, bol u zglobovima ili mišićima, osip, svrbež, problemi sa spavanjem, umor te visoka razina jetrenih enzima u krvi, U rijetkim situacijama se mogu pojaviti ozbiljniji oblici nuspojava, kao što su to oštećenje jetre, oštećenje mišića, te pojava alergijskih reakcija poput osipa ili naticanja. Ukoliko primijetite bilo koju od ovih navedenih nuspojava, odmah se obratite svojem liječniku.

Cholib – cijena i iskustva

Cholib tableta u sebi sadrži dvije djelatne tvari, a to su fenofibrat i simvastatin. Jedna tableta sadrži 145 miligrama fenofibrata i 40 miligrama simvastatina. Također, lijek sadrži u sebi i druge pomoćne tvari koje poboljšavaju učinak djelovanja lijeka. U jezgri tablete se nalaze butilhidroksianizol, laktoza hidrat, natrijev laurilsulfat, gelirani kukuruzni škrob, hipromeloza, natrijev dokuzat, saharoza, citratna kiselina hidrat, krospovidon, magnezijev stearat, silicirana mikrokristalična celuloza, te askorbatna kiselina. U filmu ovojnice se nalaze djelomično hidroliziran poli vinilni alkohol, titanijev dioksid, talk, lecitin, ksantanska guma i crveni željezov oksid. Lijek se trebati držati podalje od djece te se treba pripaziti da ih čuvate na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi. Cholib tablete su crvene boje, ovalnog, bikonveksnog oblika, te na jednoj strani ima oznaku 145/40, što označava gramažu dviju glavnih sastojaka. U ljekarni je dostupan u pakiranjima po 10,30 i 90 tableta u kutiji. Izdaje se isključivo na recept, te je njegova cijena sasvim dobra. Iskustva drugih korisnika koji su isprobali ovaj lijek su veoma dobra te im je pomoglo kod balansiranja razine masnoće u krvi.

Tagovi:

#Cholib #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

GoSlim - smršaj zdravo