Lifestyle

Cink tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Cink tablete djelovanje

Cink tablete imaju protuupalno djelovanje te samim time se smanjuje vrijeme upalnog procesa, te na taj način djeluje na imunološki sustav. Cink je mineral koji ljudsko tijelo ne proizvodi samo već ga je potrebno unijeti u organizam putem hrane ili dodataka prehrani. Prirodno cink nalazimo u školjkama kamenicama, plodovima mora, crvenom mesu, mesu peradi, jajima, te mlijeku i mliječnim proizvodima.

Kako bi se u organizam unijelo dovoljne količine cinka, dodatak prehrani cink tablete sadrže dostatne količine za normalno funkcioniranje organizma. Cink je u organizmu potreban za rast i razvoj stanica, te aktivni je sudionik u procesu sinteze proteina i DNK, a i kolagena. Ovaj mineral poboljšava kognitivne funkcije mozga, utječe na lakše i brže zacjeljivanje rana, omogućava izlučivanje inzulina u gušterači, smanjuje kolesterol, osnažuje imunološki sustav, skraćuje vrijeme virusnih infekcija, a ujedno i smanjuje apsorbiranje teških metala poput olova i kadmija u ljudskom tijelu.

Ove tablete vrlo su korisne sportašima koji izlažu svoje tijelo velikim naporima, te vegetarijancima i veganima koji selektivnom prehranom prirodnim puten ne unose dovoljno cinka hranom.

Cink tablete nuspojave

Nuspojave koje cink tablete mogu izazvati su moguće predoziranje, no veće su nuspojave u slučajevima kada nedostaje cinka u organizmu. Kod djece nedostatak cink uzrokuje zaostajanje u rastu i razvoju, komplikacije u trudnoći kada trudnica nema dovoljno potrebnog cinka. Nedostatak cinka očituje se u nedovoljnoj reakciji imunosustava na infekcije.

Nedostatak cinka očituje se kao suha i gruba koža, kosa je beživotna, javljaju se bijele mrlje na noktima koji su i jako lomljivi. Osjet okusa i mirisa su oslabljeni, a postoji nedostatak apetita pa dolazi do gubitka tjelesne težine. Javljaju se česte infekcije jer je tijelo slabog imuniteta, oči se teško prilagođavaju na mrak, otežano je zacjeljivanje rana i dolazi do kožnih infekcija, te poremećaji poput dermatititsa i pojave akni.

Cink tablete mogu nadomjestiti nedostatak cinka te time spriječiti negativne posljedice nedostatka cinka u organizmu. Između ostalog nadomještavanje cinka tabletama spriječit će pad koncentracije i pamćenja, neplodnost i impotenciju, te proljev i druge probavne probleme.

Cink tablete iskustva i cijene

Iskustva osoba koje su koristile dodatak prehrani cink tablete vrlo su pozitivna jer uz pomoć njih su u svoj organizam unijeli dovoljne količine cink potrebne za normalno funkcioniranje organizma. Uz pomoć ovih tableta smanjio se broj upalnih procesa i infekcija, te ako je do infekcija došlo skraćen je period zaraze i oboljenja zbog ojačalog imuniteta cinkom.

Osobe koje su konzumirale cink tablete mogu potvrditi da im se popravio ten, koža je svježa i hidratizirana, a kosa je zdrava, te im se smanjilo pucanje noktiju i nestale bijele mrlje sa noktiju. Ovaj dodatak prehrani pomaže i kod koncentracije i pamćenja pa mnogi svjedoče kako im se koncentracija popravila za vrijeme trošenja ovog dodatka prehrani.

Cijene ovog dodatka prehrani ovise o proizvođaču i pakiranju, no obično je pakiranje od 60 tableta na tržištu po cijeni od oko 15 €, a možete cink uzimati i u kombinaciji sa vitaminima i drugim mineralima pa će cijena u tom slučaju biti nešto viša.

Tagovi:

#Cink #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak