Lifestyle

Anastris – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Anastris – primjena i djelovanje

Anastris je lijek koji sadrži djelatnu tvar anastroloz, a koristi se u liječenju određenih oblika raka dojke kod žena u postmenopauzi. Rak dojke koji je osjetljiv na hormone može rasti i širiti se pod utjecajem estrogena. Anastrozol tablete djeluju na način gdje inhibira enzim aromatazu, a to je enzim koji pretvara androgene u estrogen u ženskom tijelu. Sa smanjenjem razine estrogena u tijelu, lijek pomaže kod usporavanja pa čak i zaustavljanja daljnjeg rasta tumora. Djelatna tvar anastroloz djeluje kao inhibitor aromataze, a to je enzim koji je odgovoran za pretvaranje androgena u estrogen. Nakon liječenja raka dojke, anastris se također može koristiti za sprječavanje ponovnog javljanja tumora. Kontinuirano snižavanje razine estrogena pomaže u održavanju tumorskih stanica pod kontrolom i smanjuje rizik od povratka raka. Anastrozol cilja samo hormone koji potiču rast tumora dojke koji je osjetljiv na hormone, te ne utječe na druge hormone ili na rast tumora koji nisu ovisni o estrogenima.

Anastris – upute i nuspojave

Anastris se uzima oralno jednom na dan. Važno je slijediti upute svog liječnika ili propisane smjernice za doziranje. Obično se preporučuje uzimanje lijeka u isto vrijeme svaki dan, bez obzira na obrok. Nuspojave lijeka mogu varirati od osobe do osobe, a neki ljudi mogu iskusiti nuspojave, dok drugi ne. Najčešće nuspojave su valunzi, a to je nagli osjećaj topline koji se često prate znojenjem, a mogu biti privremeni i obično se smanjuju tijekom vremena. Lijek može uzrokovati smanjenu vlažnost vagine kod žena, što može dovesti do nelagode tijekom seksualnih odnosa. Osobe koje uzimaju anastris mogu iskusiti bolove i nelagodu u zglobovima i mišićima, što uključuje bolove u leđima, rukama, nogama ili drugim dijelovima tijela, te isto tako mogu osjetiti umor i osjećaj slabosti, glavobolju, gubitak apetita, promjene raspoloženja, probavne smetnje, vrtoglavicu i promjene tjelesne mase. Ukoliko osjetite neke od ovih nuspojava ili nekih drugih simptoma, odmah se obratite svojem liječniku.

Anastris – cijena i iskustva

Anastris se treba čuvati izvan dohvata i pogleda djece. Tablete se moraju čuvati na sigurnom mjestu kako ih djeca ne bi mogla vidjeti i dohvatiti jer im može ovaj lijek naškoditi. Nakon što tabletama istekne rok trajanja, ne smijete ih više nakon toga dana dalje koristiti. Čuvajte ove tablete na temperaturi do maksimalnih 30 stupnjeva Celzijevih, te kako biste ih zaštitili od lošeg utjecaja vlage i sunčeve svjetlosti. Kod bacanja lijeka, nemojte ih nikako baciti u otpadne vode ili u klasično smeće, već ih odložite prema uputama koje Vam je dao ljekarnik kako biste s time pridonijeli očuvanja okoliša. Anastris sadrži u sebi djelatnu tvar anastrozol, a jedna tableta sadrži u sebi 1 miligram anastrozola. Ostali sastojci koji se nalaze u ovom lijeku su Vam povidon, laktoza hidrat, vrsta A natrijev škroboglikolat, magnezijev stearat, makrogol, hipromeloza te titanijev dioksid. Tablete su bijele boje, okruglog oblika, bikonveksne svaka je tableta obložena filmom. Lijek je dostupan po dobroj cijeni u ljekarni, te se on izdaje na recept. Jedna kutija sadrži 28 tableta. Iskustva ostalih pacijentica koje su isprobale ovaj lijek su rekle kako im je uvelike pomogao kod liječenja raka dojke.

Tagovi:

#Anastris #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

GoSlim - smršaj zdravo