Lifestyle

Dalsy – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Dalsy i za što se koristi?

Dalsy sadrži djelatnu tvar ibuprofen, što stavlja navedeni lijek u skupinu protuupalnih lijekova koji ublažavaju bolove. Za što se koristi? Navedeni lijek se može koristiti za ublažavanje bolu i upala koje nastaju radi osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, ankiloznog spondilitisa, gihta, otečenih zglobova, bolna ramena, burzitisa, tendinitisa, tenosinovitisa, bolova u križima, uganuća ili iščašenja. Može se koristiti i kod ublažavanja drugih stanja poput zubobolje, bolova nakon operacije, menstrualne boli, boli nakon epiziotomije, boli nakon poroda, migrene.

Što je važno znati prije početka uzimanja navedenog lijeka? Dalsy se ne smije uzimati ako postoji sumnja na alergiju sastojaka lijeka, ako imate ili ste imali čir na želucu, ako patite od Chronove bolesti, ako bolujete od astme ili imate urtikariju, ako ste alergični na protuupalne lijekove, ako patite od srčanih zatajenja, ako imate problema s bubrezima ili jetrom, ako postoji sklonost krvarenju, ako ste trudni. Prije prepisivanja navedenog lijeka, dužni ste svog liječnika obavijestiti o svome zdravstvenom stanju. Vaš liječnik će vas uputiti u sva upozorenja i mjere opreza koji dolaze s korištenjem navedenog lijeka.

Dalsy primjena i mjere opreza

Potreban je razgovor s liječnikom ukoliko se pronalazite u sljedećim stavkama: Imate poremećaje dišnog sustava, starije ste životne dobi, imate sklonost dobivanja osipa i drugih reakcija na koži, skloni ste krvarenju i koristite lijekove za zgrušavanje krvi, bolujete bolesti vezivnog tkiva. Uzimanjem Dalsy lijeka koji ima protuupalno djelovanje, možete sakriti simptome infekcije. Kako se uzima Dalsy? Lijek će se uzimati prema propisanom receptu liječnika, ili prema uputama ljekarnika nakon preuzimanja lijeka.

Uobičajene doze su: Odrasli – Preporučena doza za sirup je 1200 do 1800 mg dnevno u više doza. Kod akutnih stanja doza se može biti do 2400 mg ili 3200 mg uz nadzor liječnika. Djeca će dnevno uzimati 20 do 30 mg/kg tjelesne težine, u više doza dnevno. Dozu određuje liječnik nakon mjerenja tjelesne kilaže djeteta. Lijek se uzima kroz usta. Samo pakiranje se sastoji od štrcaljke koja pomaže pri unosu lijeka i žličice od 5 ml. Što ako prekoračite prepisanu dozu? U slučaju prekoračenja doze, važno je zatražiti liječničku pomoć. Simptomi predoziranja se mogu pojaviti tek nakon 4 sata. Što ako ste zaboravili na dozu? Ako zaboravite uzeti navedeni lijek, uzmite ga onda kada ste se sjetili. Nikako nemojte uzimati duplu dozu odjednom. Sljedeći dan nastavite s normalnim uzimanjem.

Dalsy iskustva i liječenje

Mnogobrojna iskustva navode kako je Dalsy djelotvoran lijek koji doprinosi liječenju upala i bolova. Da li navedeni lijek uzrokuje nuspojave? Nuspojave su moguće, no one se ne pojavljuju kod svake osobe. Neželjene nuspojave se umanjuju redovnom primjenom lijeka. Moguće su sljedeće nuspojave: Poremećaji u probavnom sustavu, poremećaji u imunološkom sustavu, poremećaji na mjestu primjene, poremećaji mokraćnog sustava, poremećaji živčanog sustava, infekcije, poremećaji oka i uha, poremećaji u krvi i limfnom sustavu, poremećaji kože ili potkožnog tkiva.

Detaljne nuspojave potražite na uputi o lijeku koja dolazi sa svakim pakiranjem lijeka. Kako se čuva Dalsy? Nakon otvaranja, sirup se mora držati što dalje od pogleda te dohvata djece. Lijek je poželjno držati na sobnoj temperaturi, zaštićenog od direktnog svjetla. Lijek se prepisuje na liječnički recept i preuzima se u najbližoj ljekarni. Cijena za pakiranje od 1x100ml (100 mg ili 5 ml) iznosi 1,69€. Prepisanu liječničku dozu je važno ispoštovati do kraja, što znači da se liječenje ne smije ukidati svojevoljno. Ukoliko se osjećate bolje, razgovarajte s liječnikom o smanjenju doze ili prekidu liječenja.

Tagovi:

#Dalsy #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši