Lifestyle

Daylette – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Daylette i za što se koristi?

Daylette tablete su kontracepcijske tablete koje se koriste u svrhu sprječavanja trudnoće. Svaka od 24 tablete u sebi sadrži manju količinu dvaju raznih ženskih hormona – drospirenon i etinilestradiol. Često se navedene tablete nazivaju i kombiniranima. Što je važno znati prije korištenja navedenih tableta? Opće napomene odnose se na krvne ugruške. Prije popisivanja recepta liječnik će vam postaviti nekoliko pitanja o vašem općem zdravstvenom stanju i zdravstvenom stanju vaših najbližih.

Obavlja se opći pregled koji se sastoji od mjerenja krvnog tlaka, te postoji mogućnost slanja na druge pretrage ukoliko se za time pokaže potreba. Daylette tablete vas neće zaštititi od HIV infekcije, ili od drugih spolno prenosivih bolesti, njihovo djelovanje je fokusirano na sprječavanje trudnoće. Tko ne bi smio uzimati navedenu kontracepciju? Navedena kontracepcija nije za vas ako imate poremećaje u zgrušavanju krvi, ako idete na operaciju, ako ste imali srčani ili moždani udar, ako ste imali anginu pektoris, ako imate bolest koja povećava rizik od stvaranja ugrušaka u venama ili arterijama. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ukoliko postoji bilo kakav strah ili sumnja za korištenje navedenih tableta.

Daylette primjena i mjere opreza

Kako se uzimaju Daylette tablete? Tablete će se uzimati prema uputama liječnika ili prema uputama ljekarnika. Mogućnosti terapije također su navedene na uputi o lijeku. Svaki blister se sastoji od 24 bijelih i aktivnih tableta i 4 zelene tablete koje se klasificiraju kao placebo. Ove dvije vrste tableta su poredane prema svom redoslijedu uzimanja. Pakiranje se sastoji od ukupno 28 tableta. Tablete se uzimaju svaki dan, uz malo vode. Mogu se uzimati uz ili bez hrane, svaki dan u približno isto vrijeme. Važno je ne pomiješati uzimanje tableta.

Bijele tablete se uzimaju prva 24 dana, zatim slijedi uzimanje zelenih tableta zadnjih 4 dana. Pošto su tablete različitog sastava mora se početi s prvom tabletom koja je označena brojem 1 “Početak” i zatim nastaviti s uzimanjem drugih tableta po redoslijedu. Ukoliko se tablete uzimaju prema uputama, bit ćete zaštićeni od trudnoće. O tome kada i kako započeti uzimanje morate razgovarati sa svojim liječnikom. Daylette tablete možete prestati uzimati svojevoljno, prestanak ne uzrokuje simptome ili nuspojave.

Daylette iskustva i liječenje

Mnoge žene navode kako su Daylette tablete učinkovita kontracepcija. Iskustva su uglavnom pozitivna. Da li su moguće nuspojave prilikom primjenjivanja navedenih tableta? Nuspojave su moguće kod svakog lijeka, pa tako i ovog. Primjena navedenih tableta povećava rizik od nastanka krvnih ugrušaka u arterijama i venama. U česte nuspojave ubrajamo: Promjene raspoloženja, glavobolje, mučnine, bol koja nastaje u dojkama, problemi s menstruacijom, odsustvo menstruacije. Manje česte i rijetke nuspojave navedene su na uputi o lijeku. U slučaju da primijetite nuspojave prilikom korištenja tableta, tada je važno obavijestiti svog liječnika ili ljekarnika.

Daylette tablete se dobivaju na liječnički recept i izdaju se u ljekarni. Cijena pakiranja od 24 tableta 0,02 mg + 3 mg + 4 placebo tablete iznosi 6,37€ uz doplatu od 5,84€. Kako se čuvaju navedene tablete nakon otvaranja i prve primjene? Tablete će se čuvati u svom originalnom pakiranju s uputom o lijeku, dalje od pogleda i mogućeg dohvata djece. Tablete se ne smiju držati na temperaturi iznad 25 stupnjeva, niti na mjestu gdje su izložene svjetlosti. Nakon isteka roka ili prestanka primjene, tablete će se baciti prema uputama kako ne bi zagadile okoliš.

Tagovi:

#Daylette #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši