Lifestyle

Depo medrol – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Depo Medrol djelovanje

Lijek Depo Medrol sadrži metilprednizolonacetat koji je kortikosteroid koji se i inače nalazi u ljudskom tijelu i služi za ublažavanje i sprečavanje upalnih procesa. Terapija ovim lijekom će ublažiti upalni proces koji se razvija u tijelu unošenjem kortikosteroid sastojka u obliku injekcija lokalno na mjestu gdje se upalni proces razvija.

Lijek Depo Medrol ima primjenu u liječenjima reumatskih poremećaja poput reumatoidnog artritisa, endokrinih poremećaja kao hiperplazija nadbubrežne žlijezde, zatim pomaže u liječenjima dermatoloških bolesti poput Stevens-Johnsonov sindrom, poremećajima vezivnog tkiva, te razna alergijska stanja kod preosjetljivosti na lijekove ili bronhijalne astme.

Djelovanje ovog lijeka pomaže i kod bolesti očiju i upalnih procesa očiju, bolesti dišnog sustava poput upala koje nastaju udisajem sadržaja želuca, bolesti probavnog sustava kao ulcerozni kolitis, bolesti krvožilnog sustava, te pomaže i u liječenju tumora kao pomoćni lijek z aleukemije i limfome. Primjena ovog lijeka je vrlo široka jer se i upalni procesi u tijelu mogu pojaviti na raznim organima i raznim sustavima, a ovaj lijek će pomoći da se upale smire, izliječe i preveniraju daljnje komplikacije upalnih procesa.

Nuspojave u terapiji lijekom Depo Medrol

Brojne su nuspojave koje se mogu pojaviti u terapiji lijekom Depo Medrol i ukoliko primijetite nuspojave potrebno je odmah se obratiti liječniku i ponijeti lijek sa sobom kako bi liječnik znao kako pristupiti rješavanju nuspojava ovog lijeka. Osim što se kao i kod drugih lijekova mogu pojaviti alergijske reakcije koje mogu biti opasne po život, moguće su i nuspojave kao što su upala gušterače, te puknuće ili krvarenje čira koji je već prije postojao u probavnom sustavu.

Nuspojave u terapiji se mogu pojaviti kao infekcije jer ovaj lijek može prikriti infekcije, pa se infekcije mogu nekontrolirano razviti i stvoriti nepotrebne komplikacije. Plućna embolija, krvni ugrušak u plućima također je nuspojava koja se može pojaviti u terapiji lijekom Depo Medrol a manifestira se kao oštra bol u prsnom košu, ujedno može se pojaviti i peritonitis upala potrbušnice sa simptomima bolova u trbuhu koji se osjećaju pri dodiru trbuha. Tromboflebitis krvni ugrušci, odnosno tromboza u venama nogu koje se prepoznaju kao otečene, bolne i crvene vene na nogama, te poremećaji imunološkog, endokrinog sustava, krvožilnog i limfnog sustava, poremećaji metabolizma, ali i poremećaji psihološkog stanja također su nuspojave ovog lijeka.

Iskustva u terapiji lijekom Depo Medrol

Osobe koje su bile na terapiji lijekom Depo Medrol mogu posvjedočiti da postoje brojne nuspojave kod korištenja ovog lijeka. Neki su osjetili poremećaje metabolizma koji se pojavio kao nakupljanje masnog tkiva na određenim dijelovima tijela, osjetili su nakupljanje vode i natrija, te grčenje tijela zbog gubitka kalija, a poremetila im se i koncentracija lipida u krvi. Uz sve to osjećali su pojačan apetit, ali i metaboličku acidozu koja predstavlja promjenu kiselosti organizma zbog neravnoteže dušika.

Brojne su osobe koje svojim iskustvom mogu potvrditi poremećaje živčanog sustava kao što su kognitivni poremećaji, nesvjestica, glavobolja, napadaji, gubitak pamćenja, povišen tlak u lubanji, bolove u leđima. A neki su primijetili poremećaje oka kao što su glaukom, zamagljen vid, moguća je i sljepoća, bolesti mrežnice oka, te izbočenje očnih jabučica.

Iskustva nekih osoba ukazuju da nuspojavama doista nema kraja jer su prijavili i poremećaje probavnog sustava, poremećaje dišnog sustava, krvožilne poremećaje poput tromboze, nizak krvni tlak, pojačano zgrušavanje krvi, mogući su i poremećaji rada jetre, žući i bubrega. Lijek propisuje liječnik na recept i doza se određuje individualno prema zdravstvenom stanju osobe za koju se lijek Depo Medrol propisuje.

Tagovi:

#Depo #medrol #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši