Lifestyle

Dijete boli uho nema temperaturu

Korisni savjeti za kad dijete boli uho nema temperaturu

Uhobolja i zubobobolja se natječu u intenzitetu boli, naročito u dječjoj dobi. Često uhobolju majka ni ne prepoznaje, dijete joj je samo nervozno, razdražljivo, cendravo, plače bez razloga, ne želi jesti, ne želi spavati, a to uznervozi i zabrine i majku koja mu svaki čas pipka čelo da provjeri je li vruće, jer bi joj to bio bar neki putokaz. Korisni savjeti za kad dijete boli uho nema temperaturu, prvo se smirite i pažljivo promatrajte.

I dok je još sasvim malo kad dijete boli uho ono će vam to pokazati stalnim trljanjem uške, naročito nakon kupanja. Ako dijete teško žvače i guta, ako vam se čini da slabije čuje, ako mu je unutrašnjost zvukovoda crvena ili curi, ako i dalje nema povišene temperature, najvjerojatnije vaše dijete ima upalu vanjskog uha. Bakterije koje su mogući uzrok te upale obično iz vode uđu u zvukovod tijekom kupanja, uška je bolno osjetljiva na dodir i pritisak, dajte djetetu lijek protiv boli i pokušajte zakapati uho.

Bacite štapiće za uha zbog njih vaše dijete boli uho

Stalno nešto čistite i rijebite po svojoj djeci, brišete ih i peruckate po cijeli dan, vadite krmelje iz očiju, čistite im šmrkave noseve i ušnim štapićima skupljate i vadite ušni vosak, nemojte. Bacite štapiće za uha zbog njih vaše dijete boli uho, uklonili ste ušnu mast koja razgrađuje gljivice i bakterije koje dospiju u zvukovod. Štapićima možete i “zgurati” čep od ušnog voska i njime zatvoriti zvukovod što također može biti uzriok boli, zaboravite i čačkalice, ukosnice, pincete.

Sva takva čišćenja dječjeg uha mogu dovesti i do povreda zvukovoda, a onda se čudite što dijete boli uho, a nema temperaturu i ništa vam nije jasno. Ušni vosak ne trebate vaditi, on se prirodno izbacuje žvakanjem, zijevanjem, govorom, a komadićem gaze pokupite samo višak skupljen na vanjskom dijela zvukovoda. Uši djeci ne treba prati šamponom ili sapunom, voda je dovoljna, a nakon pranja ih treba dobro osušiti, jer bakterije i gljivice se samo u vlazi razvijaju i bujaju.

Kad dijete boli uho liječenje je lokalno

Naravno da i kod upala vanjskog uha mogu nastupiti komplikacije, ali to se vrlo rijetko događa. Kad dijete boli uho liječenje je lokalno, ako se radi o upali vanjskog uha. Primjenjuju se masti i kapi, s tim da će u početku mast biti efikasnija, jer zbog otečenosti zvukovoda kapi možda ne budu mogle proći. Oralno možete djetetu dati paraceptamol protiv boli, a antibiotici se daju samo kod teških gnojnih upola, infekcija se obično smiruje za tjedan dana.

Kad dijete boli uho, svi u kući žele da se situacija i dijete što prije smire. Na sreću, ovakve infekcije ne oštećuju sluh koji se vraća čim se upala smiri. Prirodni lijekovi za ovakve upale su sok od čuvarkuće ili sok od češnjaka za kapanje, hladni ili topli oblozi (topli oblozi brže smiruju bol), kapanje toplim maslinovim uljem, vanjsku ušku možete premazati vazelinom i nikako nemojte močiti bolesno uho dok je u procesu liječenja.

Tagovi:

#Dijete #boli #uho #nema #temperaturu
Izvorni članak