Lifestyle

Flavamed tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što su Flavamed tablete i za što se koriste?

Flavamed tablete sastoje se od djelatne tvari ambroksolklorid, što navedene tablete stavlja u skupinu lijekova poznatijim pod nazivom mukolitici. Ove tablete koristit će se za ublažavanje produktivnog kašlja koji je prisutan kod akutnih te kroničnih bolesti bronha kao i pluća. Cilj lijeka je suzbiti gustu sluz koja se stvara i potiče kašalj. Lijek je namijenjen za liječenje odraslih, kao i adolescenata i djece koja su starija od 6 godina. Flavmed tablete moguće je kupiti bez recepta, i često se koriste za kratkotrajno liječenje. Terapija lijekom ne bi smjela trajati dulje od 5 dana.

Što morate znati kod Flavamed tableta? One nisu prigodne za osobe koje su alergične na ambroksolklorid ili druge sastojke lijeka. Poželjno je da se prije uzimanja tableta posavjetujete s liječnikom. Flavamed tablete nisu pogodne za osobe koje imaju teško oštećenje bubrega ili jetre. Ovaj lijek će se metabolizirati u jetri i izlučiti uz pomoć bubrega, stoga ije pogodan za osobe koje pate od oštećenja navedenih organa. Trudnicama i dojiljama se preporučuje dodatan oprez prilikom konzumacije.

Flavamed tablete primjena i mjere opreza

Uzimanje navedenih tableta neće uzrokovati smanjenju koncentraciju, što znači da one ne djeluju na sposobnosti pacijenta. Kako se uzimaju Flavamed tablete? Tablete bez recepta će se uzimati prema uputi o lijeku koja je prisutna uz svako pakiranje. Za dodatna pitanja možete se obratiti svome liječniku ili ljekarniku. Prema uputama lijeka, Flavamed će se uzimati na sljedeći način: Djeca u dobi od 6 do 12 godina – Pola tablete do 3 puta dnevno. Najveća doza može iznositi 1/2 tableta.

Adolescenti i odrasli – Prvih 3 dana uzima se 1 tableta do 3 puta dnevno, zatim se zadnja 2 dana uzima jedna tableta 2 puta dnevno. Najveća doza može iznositi 3 tablete. Potrebno je naglasiti da se navedene doze smiju mijenjati uz liječničku preporuku, nikako svojevoljno. Tablete se uzimaju kroz usta, gutaju se cijele uz čašu tekućine nakon obroka. Flavamed tablete ne smiju se koristiti za dugotrajno liječenje, te se smiju koristiti najviše 5 dana za redom. Bilo kakvo svojevoljno izmjenjivanje doza može uzrokovati neželjene nuspojave.

Flavamed tablete iskustvo i liječenje

Osobe koje su koristile Flavamed tablete u svrhu ublažavanja produktivnog kašlja uzrokovanim akutnim i kroničnim stanjima navode kako su one djelotvorne. Potrebno je naglasiti kako se djelovanje tableta može razlikovati od osobe do osobe. Mnogi navode kako su imali pozitivna iskustva s Flavamed tabletama i kako bi ih preporučili. Uzrokuju li Flavamed tablete nuspojave? Često se može primijetiti mučnina, smanjena osjetljivost u ustima, i poremećen okus prilikom uzimanja navedenih tableta.

Potrebno je naglasiti kako je riječ o prolaznim nuspojavama. Ove tablete se mogu kupiti u ljekarni bez predočenja liječničkog recepta, sama cijena ovisi o veličini pakiranja lijeka. Kako se čuvaju ove tablete? Nisu navedeni posebniji načini čuvanja radi kratkotrajnog korištenja. Svi lijekovi trebali bi se obavezno držati podalje od djece, u svojim izvornim pakiranjima uz uputu o primjeni. Nemojte izlagati lijekove temperaturi iznad 25 stupnjeva. Neiskorištene lijekove nemojte bacati u kućni otpad ili vode, već ih bacite prema uputama ljekarnika kako bi zaštitili okoliš.

Tagovi:

#Flavamed #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak