Lifestyle

Gdje napraviti sibo test –

Sibo test pokazuje imate li sindrom bakterijskog prerastanja crijeva

Moderan način života je donio mnoge poremećaje, bolesti i stanja koje ne poznaju ni mnogi liječnici. Intolerancija na neku hranu, određene namirnice, naročito na šećere, laktozu, fruktozu, saharozu i sorbitol, što dovodi do probavnih tegoba, problema sa želučanom kiselinom i dugog traženja prave dijagnoze. Sibo test pokazuje imate li sindrom bakterijskog prerastanja crijeva, što bi objasnilo vaše tegobe i kako bi se počelo sa antibiotičkim liječenjem i postterapijskom dijetom, a test se provodi u kliničkim laboratorijima.

Sibo test je izdisajni test koji primarno utvrđuje moguću intoleranciju na već nabrojane šećere, test se radi natašte, a u izdahnutom zraku se prvo mjeri koncentracija vodika i metana. Nakon toga morate popiti malu, testnu količinu supstrata koji se sastoji od laktoze, fruktoze, saharoze i sorbitola i onda se tijekom tri sata, svakih 25 minuta mjeri koncetracija vodika i metana u izdahnutom zraku. Ako u bilo kojem od mjerenja koncentracija vodika i ili metana poraste, imate intoleranciju.

Da bi sibo test dao točne rezultate potrebna je priprema za testiranje

Postoji narodna izreka koja kaže da je dobra priprema pola obavljenog posla. Već je spomenuto da morate biti natašte, ali, da bi sibo test dao točne rezultate potrebna je priprema za testiranje, što znači da osim toga što ste natašte, ne smijete prije testiranja ni pušiti, ni prati zube i usnu šupljinu i ništa jesti ni piti, ni vodu, ni kavu, ni čaj, a pogotovo ne alkohol. Ako imate sindrom nervoznih crijeva, reagirati će na sve što uzmete prije testiranja.

Sibo test otkriva bakterije koje su naselile ili kolonizirale vaše tanko crijevo, iako se ranije mislilo da se bakterije skupljaju uglavnom u debelom crijevu. Zdrava probava ovisi o uravnoteženom rasporedu korisnih mikroorganizama u probavnom traktu, no previše, čak i onih korisnih bakterija, a pogotovo onih štetnih u tankom crijevu, ometa normalan život i donosi mnogo različitih tegoba. Stručnjaci kažu da je sibo sve rašireniji i sve prisutniji kod ljudi različitih dobnih skupina i kod nas i u svijetu.

Sibo test se provodi kada imate probavne tegobe koje ne prolaze

Sibo je poremećaj koji prate nadutost, osjećaj natrpanosti ili punoće nakon jela, osjećaj sitosti ma koliko malo pojeli, grčeve u trbuhu, proljev, zatvor (opstipacija) i vjetrove zbog plinova u crijevima, a moguć je i nagli gubitak težine. Sibo test se provodi kada imate probavne tegobe koje ne prolaze ili se stalno vraćaju, a sve druge pretrage koje vaš gastroenterolog propisuje, daju negativne rezultate, a vašim tegobama nema kraja ni konca i čini se da vam je sve gore i gore.

Parazol - Protiv parazita

Sibo simptomi mogu biti povezani s uzimanjem antibiotika, učestalim crijevnim infekcijama (upalama), s celijakijom (intolerancija na gluten), dijabetesom, sporom probavom zbog spore razgradnje hrane, lijenim crijevima, trbušnim operacijama naročito operacijama crijeva, dugotrajnim uzimanjem lijekova zbog kiseline u želucu, anatomskim (urođenim) anomalijama tankog crijeva, sindromom iritabilnog crijeva i sa starenjem. Ako imate bilo što od navedenoga i imate probavne tegobe, sibo test može skratiti put do točne dijagnoze i adekvatnog i učinkovitog liječenja.

Tagovi:

#Gdje #napraviti #sibo #test #
Izvorni članak