Lifestyle

Maxitrol – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Maxitrol – primjena i djelovanje

Maxitrol kapi za oči se koriste za liječenje upala i infekcija oka. Upala oka se može dogoditi kao posljedica ozljede oka ili infekcije oka. Maxitrol je nekovrsna kombinacija dviju vrsta lijeka, a to je kombinacija antibiotika i kortikosteroida. Kortikosteroid djeluje na način da sprječava upalu oka, te ujedno i olakšava upalu oka. Antibiotik su vrlo učinkoviti kod borbe protiv mikroorganizama koju uzrokuju infekciju oka. Lijek sadrži djelatne tvari, a to su deksametazon, neomicinsulfat i polimiksin B sulfat. Također, osim ovih djelatnih tvari, lijek također sadrži i pomoćne tvari, a to su natrijev klorid, benzalkonijev klorid, pročišćenu vodu, polisorbat 20 E432, te hipromeloza hidroksipropilmetilceluloza i E464. Ovaj se lijek jedino uzima kao kapi za oči. Nakon što ste otvorili bočicu, morate iskoristiti lijek unutar 4 tjedna. Nakon što prođe 4 tjedna, morate baciti bočicu kako biste spriječili potencijalnu infekciju ili upalu oka. Najbolje si zapišite datum kada ste kupili i otvorili bočicu.

Maxitrol – upute i nuspojave

Maxitrol kapi za oči se koriste samo kod odraslih osoba. Preporučena dnevna doza kod lakših stanja su jedno do dvije kapi u oko ili oba dva oka 4 do 6 puta na dan. Kod težih slučajeva se preporučuje jedno do dvije kapi svaki sat vremena. No, o doziranju Vam može Vaš liječnik najbolje savjetovati. Prije promjene doziranja ili prestanka uzimanja lijeka se uvijek ponajprije posavjetujte sa svojim liječnikom. Kao i svaki lijek, tako i Maxitrol kapi za oči mogu kod pacijenta uzrokovati određene neželjene učinke. Najčešće nuspojave su povišeni očni tlak, upala površine oka, zamućenje vida, povećana zjenica, osjetljivost na svjetlo, spuštena vjeđa, oteklina oka, bol u oku, svrbež oka, abnormalan osjećaj u oku, crvenilo oka, iritacija oka, nelagodan osjećaj u oku, pojačano lučenje suza i preosjetljivost oka na svjetlost i druge stvari. Česte alergijske reakcije su svrbež vjeđa, crvenilo oka o natečena vjeđa. Kod takvih situacija prekinite primjenu i potražite liječničku pomoć.

Maxitrol – cijena i iskustva

Maxitrol su kapi za oči koja dolazi u obliku tekućine bijelo do svjetložute boje koja se nalazi u bočici u dozi od 5 mililitara s oznakom za otvaranje i poklopcem koji ima sigurnosni navoj na kojem se može jasno vidjeti ako je bočica bila otvorena. Lijek se može kupiti u svakoj dobroj ljekarni, i to samo uz predočenje liječničkog recepta. Cijena lijeka je sasvim dobra, te ako imate ugovoreno dopunsko zdravstveno osiguranje, ono Vam može pokriti trošak kupovine. Rok trajanja je naveden na samom pakiranju lijeka, i ne smijete koristiti ove kapi za oči nakon što mu je već istekao rok trajanja. Također, 4 tjedni nakon otvaranja bočice ne smijete dalje koristiti kapi zbog potencijalne upale ili infekcije. Maxitrol kapi za oči su vrlo efikasne kod tretiranja infekcija i upalnih stanja oka, a u to su se uvjerili mnogobrojne osobe kojima je ovaj lijek pomogao kod rješavanja takvih problema s očima.

Tagovi:

#Maxitrol #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši