Lifestyle

Gdje se može kupiti naftalan krema

Naftalan krema što je i čemu služi

Naftalan krema je poznata da pomaže kod raznih kožnih oboljenja kao psorijaza, dermatitis i atopijski dermatitis. Ujedno je ova krema korisna kod liječenja upala u zglobovima, kod opeklina, te kod rehabilitacije nakon operacija. Svojim sastavom pomaže kod regeneracije kože jer je krema bogata mineralima naftalanskog ulja. Također je vrlo korisna za smirivanje nadražene kože i vlasišta.

Naftalan krema je pogodna za sve vrste kože, naročito za kožu koja je osjetljiva i iziritirana, oštećena i prekrivena crvenilom. Kada je koža suha preporučuje se da se ova krema s naftalnom kombinira sa hidratantnom kremom ili losionom kako bi se koža nahranila potrebnom hidratacijom. Ova krema ne sadrži kortikosteroide pa se može primjenjivati i kod djece od treće godine uz preporuku liječnika. Prilikom upotrebe treba paziti da krema ne dođe u kontakt sa sluznicama i očima jer može izazvati komplikacije i ozbiljne reakcije koje mogu zahtijevati i liječničku intervenciju.

Sastojci ove kreme su naftalansko ulje, voda, maslinovo ulje, Cetearilni alkohol, esteri, te Kaprilil Glikol. Odrasli mogu ovu kremu korisititi svakodnevno, a ne preporučuje se trudnicama i djeci mlađoj od tri godine.

Gdje se može nabaviti naftalan krema

Naftalan krema se može nabaviti u ljekarnama koje u svom asortimanu imaju ovakve proizvode, odnosno malo bolje opremljenim ljekarnama. Ujedno se ova krema može pronaći i u drogerijama koje se nalaze u vašem gradu, pa čak i u trgovinama većih trgovačkih lanaca ukoliko imaju odjel sa prirodnim preparatima za njegu kože i ostalih dijelova tijela. Provjerite u svojoj trgovini u kojoj kupujete ostale namirnice za svoj dom da li imaju i ovu kremu, pa nećete morati tražiti po ljekarnama.

Naftalan krema se može nabaviti i preko web trgovina ljekarni i drogerija, no pazite da kupujete s provjerenih web stranica lokalnih ljekarni i drogerija. Nemojte korisiti nepoznate i neprovjerene web trgovine koje nemaju recenzije i koje dolaze iz čudnih dijelova svijeta kako ne biste kupili lažan proizvod i naštetili svojoj već oštećenoj i bolesnoj koži.

Svakako kupujte od poznatih trgovaca jer vam komplikacije sa lažnim proizvodima nisu potrebne jer ćete vrlo brzo nakon primjene trebati liječničku pomoć, a stanje sa vašom kože se može drastično pogoršati.

Naftalan krema primjena

Naftalan krema se primjenjuje kod odraslih, te kod djece starije od tri godine, no nije preporučljiva za primjenu kod djece mlađe od tri godine i za trudnice i dojilje. Kako su djeca osjetljivija skupina za djecu od 3 do 6 godina uz preporuku liječnika primjena je maksimalno jednom dnevno, dok se za djecu između 6 i 12 godina primjenjuje maksimalno dva puta dnevno. Kod djece iznad 12 godina primjena može biti i tri puta dnevno kao i kod odraslih, no potrebno je posavjetovati se s liječnikom.

Naftalan krema se primjenjuje isključivo za vanjsku upotrebu na koži gdje postoje crvenila, opekline, kožne bolesti kako bi se koža liječila i njegovala. Nikako se ne smije stavljati na sluznice, kao niti dodirivati rukama oči dok temeljito ne očistite ruke. Krema se nanosi na oboljelo područje ili područje kože koje treba zacjeljivati nekoliko puta na dan, a ako je kože izrazito suha može se kombinirati sa hidratantnom kremom kako bi se koži osigurala potrebna vlažnost i spriječilo pucanje i napetost kože.

Tagovi:

#Gdje #može #kupiti #naftalan #krema
Izvorni članak