Lifestyle

Ginko tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što su Ginko tablete i za što ste koriste?

Ginko tablete se sastoje od suhog ekstrakta ginkovog lista koji će poboljšati samu prokrvljenost, osobito kod periferne cirkulacije. Tablete poboljšavaju protok krvi, te štite stanice i tkiva od mogućeg manjka kisika. Ginko tablete se koriste kod ublažavanja simptoma koji nastaju radi poremećaja u moždanoj cirkulaciji, ili kod poremećaja cirkulacije koji je vezan za ruke i noge. Simptomi koji mogu ukazivati na poremećaje u moždanoj cirkulaciji su:

Slabljenje intelektualne sposobnosti i slabije pamćenje, omaglica, čest šum u ušima, česte glavobolje i poremećaji spavanja, osjećaj straha, slabija cirkulacija u nogama i rukama, trnci i čest osjećaj hladnoće, bolovi koji nastaju u nogama i grčevi prilikom hodanja, gubitak osjeta. Prije nego se odredi liječenje navedenim tabletama, liječnik može zatražiti dodatne pretrage. Navedene tablete se mogu propisati za liječenje tinitusa – šuma u ušima.

Kome se preporučuje navedeni lijek? On se preporučuje svim osobama koje pate od problema s pamćenjem ili cirkulacijom. Potrebno je naglasiti da se tablete dobivaju bez recepta, no potrebno ih je uzimati prema uputama ljekarnika kako bi se ostvarili najbolji rezultati. Ukoliko sumnjate u svoje zdravstveno stanje, najbolje je zatražiti liječnički pregled i zatražiti mišljenje oko navedenih tableta. Jedino vam pametno određena terapija može pomoći u liječenju.

Ginko tablete primjena i mjere opreza

Navedene tablete se ne smiju uzimati ako ste alergični na njihove sastojke. Potrebna je posebna pažnja kod uzimanja Ginko tableta. Ako se simptomi vaše bolesti pogoršaju prilikom korištenja lijeka, potrebno je posavjetovati se dodatno s vašim liječnikom ili ljekarnikom. Ne preporučuje se da lijekove uzimate na svoju ruku, osobito ako patite od dodatnih zdravstvenih stanja. Primjena Ginko tableta s lijekovima koji se koriste za zgrušavanje krvi mogu povećati mogućnost krvarenja.

Kako se uzimaju Ginko tablete? Ove tablete se uzimaju prema preporukama ljekarnika ili prema uputama koje su prisutne u pakiranju. Ukoliko nije drugačije određeno, uobičajena doza za odrasle osobe iznosit će: Poremećaj moždane cirkulacije i kognitivnih funkcija – 2 do 4 tablete dnevno koje su podijeljene u dvije do tri doze. Vrtoglavica i šum u ušima – 2 do 3 tableta dnevno koje su podijeljene u dvije do tri doze. Tablete se uzimaju oralno, u sjedećem ili uspravnom položaju.

One se gutaju bez prethodnog žvakanja, uz dovoljnu količinu tekućine. Ginko tablete se uzimaju ujutro, popodne i navečer ako će se uzimati do 3 puta dnevno. U slučaju da se uzima doza od dvije tablete dnevno, tada se uzimaju ujutro i navečer. Tableta se uzima neovisno o obroku. Koliko traje terapija? Ovisno o liječenom stanju. U prosjeku terapija traje od 6 do 8 tjedana. Potrebno je uzimati određene doze kako bi se postiglo liječenje. Tablete ne uzrokuju ovisnost.

Ginko tablete iskustva i liječenje

Osobe koje su primjenjivale terapiju s Ginko tabletama navode kako su one djelotvorne i kako pomažu kod problema s pamćenjem i cirkulacijom. Iskustva su većinom pozitivna, iako je potrebno uzeti u obzir da tablete nemaju isto djelovanje kod svakog pacijenta. Da li Ginko tablete uzrokuju nuspojave? Nuspojave su svakako moguće, no one su veoma rijetke kod lijekova koji sadrže Ginko Bilobu. Moguće su sljedeće nuspojave: Smetnje u probavi, glavobolje, kožne reakcije. Ginko tablete mogu se kupiti u ljekarni bez liječničkog recepta. Cijena tableta ovisit će o pakiranju.

Kako se čuvaju tablete nakon otvaranja i primjene? Ove tablete je potrebno držati dalje od znatiželjnih pogleda djece. Čuvaju se na temperaturi do 25 stupnjeva i na suhom mjestu koje je zaštićeno od sunca. Potrebno je voditi brigu o roku valjanosti lijeka. Datum valjanosti jasno je otisnut na pakiranju. Navedene tablete ne bi se smjele koristiti nakon isteka njihovog roka valjanosti kako ne bi imali određene nuspojave. Neiskorištene tablete bacite prema uputama ljekarnika kako ne bi zagadili okoliš.

Tagovi:

#Ginko #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak