Lifestyle

Kako napraviti kremu za suhu kožu lica

Krema za suhu kožu lica se uvijek naziva hidratantna krema

Povratak prirodi je ušao u sve pore ljudskog života od zdrave prehrane, zdravog odijevanja, vježbanja, zdravog stanovanja do boravka u prirodi. Posve prirodno je da se ljudi i u kozmetici sve više okreću prirodnim pripravcima, tonicima, eliksirima, serumima, gelovima ikremama koje žele pripravljati sami od provjereno prirodnih sastojaka bez agresivnih i štetnih kemikalija. Krema za suhu kožu lica se naziva hidratantna krema, što znači da vašu kožu dubinski čisti, hrani i vlaži, što i želite postići.

Na internetu je more vrlo različitih recepata za izradu krema za suhu kožu lica i svatko može izabrati onaj koji mu ili joj najviše odgovara. Treba započinjati sa najjednostavnijim receptima, a kada se izvještite smijete se upuštati u složenije recepture. Za najjednostavnije recepture trebate samo tri – četiri sastojka, neko hladno prešano ulje (kokosovo, bademovo), uljni vitamin E, hidrolat prave lavande i par kapi nekog eteričnog ulja po vlastitom izboru. Dodaci pčelinjeg voska, glicerina i emugirajućih gelova nisu obvezni u svim receptima.

Nekoliko recepata krema za suhu kožu lica

Jednostavnost je pola dobro obavljenog posla ako ste početnik u izradi domaćih kućnih kozmetičkih pripravaka. Nekoliko recepata krema za suhu kožu lica će vam to i pokazati, od 200 mililitara bademovog ulja, 150 mililitara ružine vodice i 10 žlica rastopljenog pčelinjeg voska ćete dobiti finu i mirisnu kremu. Na pari otapate vosak u koji lagano uz miješanje dodajete bademovo ulje i na kraju kap po kap umiješate ružinu vodicu. Ohlađenu kremu ulijte u alkoholom sterilizirane staklene teglice.

Krema za suhu kožu lica se može napraviti i od 7,2 grama hladno prešanog bademovog ulja, 1,2 biljnog gela kao emulgatora, 21 grama hidrolata lavande, par kapi eteričnih ulja čajevca i lavande i konzervansa. Drugi recept se sastoji od 30 mililitara hladnoprešanog arganovog ulja, 5 kapi eteričnog ulja smilja i 5 kapi prirodnog vitamina E. SErumi obično sadrže nešto više ulja, vlažnije kreme sadrže nešto više nekog biljnog gela, a tonici su obično čisti macerati ili hidrolati sa malo biljnog glicerina i konzervansom.

Ljeti vam treba nešto bogatija krema za suhu kožu lica

Ljetno sunce vam nešto više isušuje cijelo tijelo, a naročito kožu i kosu. Povećan unos tekućina u tijelo nije dovoljan, ljeti vam treba nešto bogatija krema za suhu kožu lica, a možete je napraviti od 150 grama macerata nevena, 300 grama ružine vodice, 45 grama biljnog emulgatora, 25 grama biljnog glicerina i 10 grama eteričnog ulja jasmina. Na pari istovremeno u dva odvojena lončića zagrijavajte macerat i emulgator i ružinu vodicu i glicerin, skinete s pare kada se sve otopi.

Krema za suhu kožu lica mora biti lako maziva, hranjiva i mora vlažiti. Ove dvije smjese skinute s pare miješajte međusobno dodavajući kap po kap, kada se sastojci ujedine u jednoličnu masu ulijte ih u alkoholom sterilizirane teglice, ohladite i čuvajte u frižideru. Rok trajanja svih domaćih kremica je oko mjesec dana. Macerate ili hidrolate birajte po svojoj volji, isto tako i eterična ulja koja dodaju nove mirisne note vašim kremicama.

Tagovi:

#Kako #napraviti #kremu #suhu #kožu #lica
Izvorni članak