Lifestyle

Kako napraviti napitak za imunitet

Kako odabrati najbolji napitak za imunitet?

Prehlade, grlobolja, bolovi u mišićima, osjećaj umora i iscrpljenosti – svi smo se susreli s navedenim. Imunitet nam često padne kada smo bolesni, i to osjećamo, osobito na fizičkoj razini. Da li možemo podići imunitet? Da. Svatko od nas je u jednom trenutku posegao za kućnim “lijekovima” ne bi li si olakšali simptome prehlade. Čajevi, smoothieji, tonici, čak i rakija – sve su ovo napici koji nam mogu pomoći u podizanju imuniteta. Važno je naglasiti kako vam sami kućni pripravci neće biti dovoljni za brzo podizanje imuniteta, stoga je važno zatražiti i savjet liječnika ili ljekarnika.

Kako napraviti napitak za imunitet je jedno od najtraženijih pitanja na internetu kada padne imunitet. Iako možemo pronaći brojne recepte koji obećavaju “vraćanje iz mrtvih” osjećaj, to u većini slučajeva nije tako. Napitak za imunitet je najčešće neki smoothie koji sadrži poveću dozu voćnog šećera ili čaj koji se sastoji od puno meda i limuna. Bitno je prepoznati što vam tijelo treba i sukladno tome reagirati. Svakako je potrebno piti dovoljno tekućine koja će pomoći u obnovi imuniteta.

Jednostavan i brz napitak za imunitet

Liječenje prehlade ili nekog drugog stanja koje uzrokuje pad imuniteta može biti težak i zamoran posao. Poželjno je da se za vrijeme smanjenog imuniteta uzimaju razni vitaminski pripravci koji će podići umor u tijelu. Poseban oprez – Ukoliko imate propisanu terapiju sa strane liječnika, tada se obavezno savjetujte o dodatnoj konzumaciji vitamina. Ukoliko se ustanovi da vam treba naknadno jačanje imuniteta, tada možete probati s domaćim tonikom za imunitet.

Za ovaj napitak za imunitet potrebno vam je sljedeće: Šalica vruće vode, nasjeckan đumbir, pola iscijeđenog soka od limuna, 1/2 papra, 1/2 žličice cimeta, 1/2 žličice kurkume, jedna žlica meda. Sve navedene sastojke potrebno je pomiješati u šalici. Šalicu je potrebno poklopiti i ostaviti da se sastojci sjedine barem dvije do tri minute. Nakon par minuta potrebno je procijediti napitak, nakon čega ga slobodno možete konzumirati. Ovaj napitak za imunitet može se piti cijeli dan, gutljaj po gutljaj. Po potrebi možete ga ponovno i zagrijati, iako je ukusan i hladan.

Što bi sve trebao sadržavati jedan napitak za imunitet?

Nema posebnih pravila što bi sve trebali stavljati u napitke za jačanje imuniteta. Mnogi će reći kako napitak za imunitet naprosto mora sadržavati med, limun i određene jake začine poput đumbira ili kurkume. Zašto? Kada spojimo navedene namirnice, dobijemo napitak koji će poboljšati rad crijeva, očistiti probavni sustav, podići imunitet, smanjiti kiselost u organizmu, poboljšati izgled kože. Naravno, treba paziti na doze konzumacije kako ne bi došlo do iritacije želuca. Koliko dugo je potrebno da se imunitet krene dizati? Ovisno o razlogu njegovog narušavanja.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Napitak za imunitet nam može pomoći u njegovom podizanju, no ne smije biti jedina metoda. Prije prirodnih metoda podizanja imuniteta uvijek zatražite dodatni savjet svog liječnika ili svog ljekarnika. Ponekad ovi napici nisu potrebni, dovoljna je samo propisana terapija. Ukoliko niste od testiranja ovakvih napitaka, tada je najbolje da se držite provjerene metode – konzumacija čaja. Čaj nam isto tako može pomoći u podizanju imuniteta, samo je potrebno odabrati kvalitetan čaj koji će se sjediniti s medom i limunom.

Tagovi:

#Kako #napraviti #napitak #imunitet
Izvorni članak