Lifestyle

Kako postati nogometni trener – AdresarSporta.rs

Znate li kako postati nogometni trener?

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu. Također je i najlukrativniji. Upravo zbog toga, ne treba nas čuditi činjenica ako imate ambicije postati nogometni trener i ako se pitate kako postati nogometni trener. Bilo da ste u mladosti trenirali nogomet, bilo da ste iskustvo stekli na drugi način i postoji želja u vama da trenirate mladu ekipu i vodite ih do uspjeha, želimo vam čestitati na odvažnosti.

Treba slijediti svoje snove i u nastavku ćemo vam mi u tome pomoći na način da objasnimo kako postati nogometni trener. Postati nogometnim trenerom nije lak zadatak. Najprije trebate imati stanovito iskustvo i znanje o igri zvanoj nogomet. Vjerojatno ćete prvo trebati postati pomoćnik trenera i upijati vještine koje trener ima kako bi jednog dana došli na poziciju glavnog trenera. Također, vjerojatno ćete početi trenirati nekog niže ligaša pa postepeno napredovati. Uz navedeno, preporučujemo vam da pročitate neke od najboljih knjiga napisanih o tome kako uspjeti postati trener.

Evo kako postati nogometni trener uz pomoć ovih savjeta

Kao i kod svakog cilja, tako i kod ostvarenja cilja kako postati nogometni trener je potrebna jasna vizualizacija uspjeha i pisanje svih ciljeva i koraka. Osoba koja zapiše svoje ciljeve i način kako će ostvariti cilj je uvelike povećala svoje šanse za ostvarivanjem tog cilja. Upravo bi isti postupak trebali napraviti i vi ako želite postati nogometni trener. Prije svega, nitko vas neće zaposliti kao trenera ako nemate nikakvog iskustva, ni trenerskog ni igračkoj, stoga se nadamo da nešto od navedenog već posjedujete. Ukoliko pak zaista nemate iskustva, bilo bi pametno da za početak počnete volontirati u ulozi trenera i stjecati znanje i iskustvo na taj način.

Kada skupite dovoljno staža i kada ste samopouzdani da možete preuzeti funkciju trenera, prijavite se na željeno mjesto. Znajte da posao trenera uključuje razne vještine, pa tako ne samo znanje o nogometu već i sportsku psihologiju i liderske vještine koje mora imati svatko koga zanima kako postati nogometni trener.

Kako postati nogometni trener preko nogometne akademije

U prethodnim poglavljima smo opisali kako postati nogometni trener i dani savjeti se odnose na razine natjecanja koje nisu seniorske ili međunarodne. Na većoj razini, npr. na razini na kojoj igraju najveći svjetski klubovi, kako biste bili trener morate imati odgovarajuću licencu. Da biste dobili licencu. morate završiti nogometnu akademiju. Licence koje postoje su: UEFA PRO Licenca, UEFA A, B i C Licenca. Više o tome možete saznati na internetu, ali ukratko radi se o licencama ovisno o razini natjecanja na kojoj možete prisustvovati.

Vaš put za nogometnog trenera vjerojatno će izgledati tako da prvo morate završiti nogometnu akademiju, zatim stjecati iskustvo u županijskoj ligi, a zatim postepeno napredovati do prve lige. Ovisno o vašim uspjesima, koji su glavno obilježje vašeg trenerskog CV-a, možete doći i do najvećih klubova. Ako znate kako postati nogometni trener morate imate na umu i činjenicu da trenerski posao uključuje mnogo putovanja na gostovanja, pa nećete uvijek moći biti doma za svoju obitelj.

Tagovi:

#Kako #postati #nogometni #trener #Arzhr

Komentariši