Lifestyle

Kako prirodno liječiti alergijsku astmu

Što je alergijska astma?

Alergijska astma se može opisati kao najčešći oblik astme. Procjenjuje se kako preko 50 % današnjih astmatičara zapravo ima navedeni oblik. Simptomi alergijske astme najčešće su identični klasičnoj astmi, no oni su uzrokovani radi udisanja određenog alergena. Alergeni koji stvaraju navedeni oblik astme su razne peludi i trave, korovi, prašina i određena hrana. Kada dođe do iritacije, astma će uzrokovati povremene ili česte napadaje koji donose otežano disanje.

Udisanjem, alergen će uzrokovati potpuno ili djelomično začepljenje bronha, što uzrokuje stezanje mišića u stijenki. Astma se i dalje smatra neizlječivim stanjem, no sami simptomi mogu se uspješno kontrolirati uz pomoć određene terapije, ili uz promjenu boravišta. Alergijska astma može se prepoznati već u prvim godinama života, ali ona isto tako može nastati u adolescentskoj dobi. Može se razviti i u srednjoj ili starijoj dobi, no takvi slučajevi su izrazito rijetki. Ukoliko nastupi nešto kasnije u životu, tada je potrebno otkriti njen uzrok nastanka i prihvatiti određenu terapiju kako bi se vodio normalni život.

Kako se prepoznaje alergijska astma?

Astma se najčešće prepoznaje po naglom gubitku dana koji je popraćen s bezbolnom napetošću koja nastaje u prsima. Tijekom ove napetosti dolazi do proizvodnje zvuka koji se često opisuje kao piskutanje ili sviranje. Ovisno o jačini napadaja, ova napetost u prsima može se čuti blago ili glasno. Ostali simptomi mogu biti: Jako kašljanje, kratkoća daha, stezanje u prsima, nemogućnost izdaha, kihanje, curenje nosa, grlobolja, svrbež očiju, ostali simptomi koji opisuju alergijsku reakciju. Alergijska astma može ponekad uzrokovati i znojenje, ubrzan rad srca i osjećaj tjeskobe.

Gubitak daha je najteži i najčešći simptom astme. Kada nastupi gubitak daha on može postepeno postati sve intenzivniji, što uzrokuje kratkoću daha i sviranje u prsima. Prilikom intenzivnijih napada osoba može poprimiti i simptome plavih usana i lica. Zašto nastaje alergijska astma? Uzroka je mnogo, no najčešći uzroci nastanka su: Prisutnost grinja, prašina, pelud, prhut životinja, određeni lijekovi, moljci, nemirnici, plijesan, infekcija u dišnim putevima, dim cigarete, osvježivači zraka i razni intenzivni mirisi, kemikalije, jake emocije.

Da li se alergijska astma može liječiti na prirodan način?

Kako se liječi astma? Liječenje alergijske astme se najčešće sastoji od kombinacije raznih lijekova protiv alergija i lijekova za smanjenje otpora za dišne puteve. Alergijska astma je stanje koje se mora i treba tretirati, jer ona može dovesti do nenadanog napada i bolne smrti. Da li se alergijska astma može liječiti na prirodan način? Astma nije stanje koje se može u potpunosti izliječiti, no ono se može držati pod kontrolom. Prirodne metode liječenja mogu smanjiti i ublažiti napadaje, što može pridonijeti kvaliteti života.

Da li je prirodno liječenje moguće? Astma se najčešće liječi kombinirano, no od prirodnih metoda možete probati sljedeće: Ubacite u svoju prehranu magnezij, vitamine C i E, i koristite češnjak kako bi stekli jaču otpornost organizma. Preporučuje se i svakodnevno vježbanje u trajanju od barem 30 minuta kako bi povećali svoju kondiciju i izdržljivost. Ukoliko se osjećate napeto radi astme, tada se preporučuje da dnevno pijete čaj od kamilice ili sporiša. Ako je napetosti i dalje prisutna, kao i bojažljivost od napadaja, tada se preporučuje akupunktura. Prije svojevoljnog tretiranja navedenog stanja preporučuje se savjetovanje sa stručnjakom.

Tagovi:

#Kako #prirodno #liječiti #alergijsku #astmu
Izvorni članak