Lifestyle

Kako smanjiti butine – AdresarSporta.rs

Kako smanjiti butine muči mnoge

Butine su jedno od mjesta gdje se masne naslage najlakše nakupljaju. Na nakupljanje masnih naslaga ne području butina utječu genetika, hormoni, sjedilački način života te loša prehrana u kombinaciji s premalo fizičke aktivnosti. Povećanje butina obično zamijetimo nakon zimskih blagdana jer je to vrijeme kada više jedemo i manje se krećemo te općenito u hladnije, zimske mjesece. Kako se bliži toplije vrijeme, mnogi se zapitaju kako smanjiti butine. Kako smanjiti butine ne događa se preko noći, no postoje načini koji će pomoći ubrzati taj proces.

Kako se ne bi doveli u istu situaciju svako malo, pokušajte svaki dan biti bar ponešto fizički aktivni jer će vam to uvelike pomoći pri održavanju tjelesne težine, ali isto tako i forme vašeg tijela. Sljedeći korak je prehrana s kojom pokušajte smanjiti unos šećera i ostalih nezdravih sastojaka. Nemojte zaboraviti piti vodu jer hidratacija je izrazito važna za izbacivanje toksina iz tijela te ga održava hidratiziranim.

Kako smanjiti butine uz prehranu

Kako smanjiti butine kreće s promjenom prehrane. Smatra se da je za smanjivanje butina poželjno unositi manje nezdravih ugljikohidrata u vidu prženih krumpirića i općenito brze prehrane, dok je poželjno povećati unos proteina. Korigiranjem svoje prehrane tijelu ćete omogućiti bolje funkcioniranje te će se masne naslage manje nakupljati, ne samo na vašim butinama već i na ostalim dijelovima tijela podložnim debljanju kao što su trbuh i stražnjica. Žene imaju veći postotak masnog tkiva u tijelu pa su podložnije debljanju na određenim mjestima te stoga njih češće muči kako smanjiti butine. Mnogi bi rezultate preko noći, no to na žalost ne ide tako jednostavno već to iziskuje vremena, volje i kontinuiranosti.

Nakon promjene prehrane, sljedeći korak je sagorijevanje masnoća i redovita tjelovježba s posebnim naglaskom na vježbe koje utječu na oblikovanje butina. Tjelovježba je korisna za tijelo, no morate biti svjesni da treba izvoditi ciljanje vježbe kako bi oblikovali skupine mišića koje želite promijeniti.

Kako smanjiti butine uz vježbe

Kako smanjiti butine uz tjelovježbu radi se uz vježbe koje ciljano opterećuju mišiće koje se nalaze na području vaših butina i stražnjice. Kako smanjiti butine može apsolutno svatko, čak i oni koji su u lošijoj kondiciji jer postoji cijeli niz vježbi koje ciljano vježbaju mišiće butina. Hodanje je najjednostavniji način na koji možete djelovati na butine te ono ne zahtijeva veliku fizičku kondiciju. Natjerajte se šetati kada god je moguće umjesto da svugdje idete automobilom. Za one u boljoj kondiciji, trčanje je dobar odabir.

Čučnjevi, penjanje po stepenicama kao i spuštanje po stepenicama također će aktivirati mišiće vaših butina i stražnjice zbog čega dolazi do sagorijevanja masnog tkiva na tom području. Plivanje aktivira veće skupine mišića, pa tako i mišiće na nogama, butinama i stražnjici. Osim plivanja, dizanje nogu u vodi također pomaže jer je pod vodom nešto veći otpor. Smanjivanje butina zbilja je dostižno svakome, potrebno je samo umjerenosti u hrani te kontinuirano vježbanje.

Tagovi:

#Kako #smanjiti #butine #Arzhr

Komentariši