Lifestyle

Kako smršaviti u tjedan dana

Kako smršaviti brzo?

Ako morate u kratkom vremenu izgubiti višak kilograma, tada se morate držati svog zacrtanog plana. Iako se brze metode mršavljenja nikada ne preporučuju, one su često potrebne kada se bliži neki važni događaj ili prigoda. Drastično i brzo mršavljenje nije poželjno provoditi dugoročno, no ono može biti dobar korak u procesu daljnjeg i sigurnijeg načina mršavljenja. Da li je moguće smršaviti brzo? Moguće je u 7 dana izgubiti i do 5 kilograma, ali jedino ako ćete se držati plana i programa.

Važno je naglasiti da navedeni način mršavljenja nije pogodan za bolesne osobe, kao ni za osobe koje pate od anoreksije i bulimije. Kako smršaviti brzo? Prije ulaska u navedeni proces mora vam biti jasno kako ćete u 7 dana izgubiti 5 kilograma, no nećete izgubiti mast, već vodu. Izgledat ćete mršavije, no za topljenje masti potreban vam je kalorijski deficit. Na pitanje da li je moguće izgubiti 5 kilograma masti u 7 dana odgovor je ne. Kako smršaviti brzo? Za navedeno potrebno je slijediti određena pravila.

Saznajte kako smršaviti u samo 7 dana

Brzi i efikasni gubitak kilograma tražit će od vas motivaciju, žrtvu i dosljednost. Kako smršaviti u samo 7 dana? Slijedite navedeno: Jedite manje ugljikohidrata te više proteina – Low carb ili keto dijeta pomoći će vam da u par dana izgubite i par kilograma. Smanjen unos ugljikohidrata na kraći period može smanjiti nakupljanje vode i stvaranje nadutosti. Smanjen unos ugljikohidrata nadoknadite unosom proteina koji povećavaju sitost i ubrzavaju rad metabolizma.

Konzumirajte cjelovitu hranu i prekrižite junk food – Želite li izgubiti kilograma, tada se vaša hrana mora bazirati na cjelovitim namirnicama. U tjednu mršavljenja morate se odreći prerađene hrane i fokusirati se na low carb povrće i nemasno meso. Kalorijski deficit – Smanjit ćete svoji dnevni kalorijski unos. Mršavljenje ne nemoguće bez kalorijskog deficita, stoga jedite manje i više trošite. Ovdje također možete sljedeće kako bi si olakšali: Brojite kalorije, jedite samo glavne obroke u danu, nemojte jesti preljeve i umake, povećajte unos povrća, birajte proteine bez masti, pijte vodu.

Budite aktivni – Iako se kod zdravog mršavljenja predlaže trening snage, kardio i treninzi visokog intenziteta, navedeno se ne preporučuje kod rigorozne dijete. Pokušajte biti aktivni barem 45 minuta svaki dan. Isprobajte fasting – Mnogi koji se pitaju kako smršaviti prakticiraju i intermittent fasting koji se bazira na postu i smanjenom unosu kalorija od obroka do obroka. Postoji nekoliko raznih protokola oko posta, stoga je najbolje da odaberete onaj koji vama najviše odgovara.

Što je sve bitno u procesu kako smršaviti?

Proces mršavljenja nikada nije jednostavan. On može biti kratkotrajan i brz ili može biti dugotrajan s održivim rezultatima. Mnogi misle kako je odgovor na pitanje kako smršaviti lak, no on se sastoji od mnogih sitnica koje čine jednu cjelinu. Da li je poželjno brzo mršavjeti? Ukoliko želite dugotrajne rezultate, odgovor je ne. Brzo mršavljenje je jedino održivo kada morate za neku prigodu izgubiti kilograme. Zašto? Provođenje rigoroznih dijeta može naštetiti vašem zdravlju.

Gore navedene stavke svakako će vam pomoći u procesu kako smršaviti, no na vama je da odlučite hoćete li i dalje nastaviti s zdravijom varijantom mršavljenja ili ne. U zaključku, uz režim prehrane i svakodnevnu fizičku aktivnost možete skinuti do 5 kilograma u tjedan dana. Iako nećete izgubiti masno tkivo, već vodu i otpadne tvari, vaše tijelo će i dalje izgledati bolje i lakše. Ovakav pristup mršavljenju može vam poslužiti kao motivacija za daljnje mršavljenje. Imajte svakako na umu da se naglo izgubljeni kilogrami jako brzo vrate, stoga ako želite kvalitetno mršavjeti obratite se osobnom treneru ili nutricionistu.

Tagovi:

#Kako #smršaviti #tjedan #dana
Izvorni članak