Lifestyle

Kako svoje oči učiniti većima

Vizulano povećajte svoje oči

Oči su svakako jedan od glavnih aduta na tijelu. One privlače svojom bojom, veličinom ali i naglašenošću i šminkom. Mnoge žene bi voljele imati prirodno veće te otvorenije oči, no ne može si svatko priuštiti razne estetske zahvate koji bi to i omogućili. Da li se pogled može naglasiti i bez odlaska pod nož? Profesionalni vizažisti tvrde da uz šminku možemo postići navedeno, no potrebno je primijeniti određene trikove i znanje. U samo par jednostavnijih koraka i s odgovarajućom šminkom izgled se u potpunosti može promijeniti.

Što je sve potrebno kako bi se dobio efekt povećanih očiju? Uvijač za trepavice, tamnije sjenilo, vrećice za podočnjake, neutralno sjenilo ili neutralna olovka, pinceta, dobra maskara, tuš. Većina žena i ima navedenu šminku, no problem je što većina ne zna redoslijed stavljanja ili kombiniranja. Što ako niste vješti u nanošenju šminke? Tada je najbolje posjetiti profesionalnog vizažista i kozmetičara koji će prema vašem obliku i tonu lica napraviti odgovarajući make up za naglašavanje očiju.

Trikovi vizažista koji će vam pomoći da povećate svoje oči

Odlučite li se sami okušati u šminkanju i naglašavanju očiju, tada je važno da slijedite navedene korake: Prvo ćete koristiti uvijač za trepavice. Uvijanje trepavica otvara pogled i čine ga prodornijim. Trepavice se obavezno uvijaju prije nanošenja maskare kako bi one bile naglašenije. Trepavice je potrebno uhvatiti u vijač od korijena prema gore i držati 20 ak sekundi. Kada su trepavice uvijene slijedi nanošenje odgovarajuće maskare. Savjetuje se odabir maskare koja produljuje trepavice i koja doprinosi volumenu. Maskara se nanosi na gornje te donje trepavice.

Ukoliko patite od podočnjaka, tada je njih potrebno prekriti s odgovarajućim korektorom i poigrati se malo s matiranim smeđim sjenilom. Nanosi se uz čvrstu četkicu na donju liniju trepavica, na vanjsku trećinu. Nakon što se maskara za oči posušila, potrebno je posvijetliti gornju liniju trepavica. Navedeno se radi uz neutralno sjenilo ili olovku koja je povlači, zatim lagano razmazuje na gornjoj liniji trepavica. Preporučuje se boja šampanjca ili bijela. Ako se želi postići nešto dramatičniji look, tada se za kraj dodaje i tuš za oči koji se nanosi u tankoj liniji, što bliže korijenu trepavica.

Dodatni savjeti za veće oči

Mnogi bi se složili da prije početka bilo kakvog šminkanja krenete s oblikovanjem vaših obrva. Mnoge žene podcjenjuju efekt obrva na čitavo lice, no one su zapravo okvir lica ili kontura. Deblje ili tanje, one mogu u potpunosti promijeniti izgled lica. Što ako ne znate čupati obrve? Mnoge žene muku muče kako bi dobile jednake obrve, stoga ako pripadate u ovu kategoriju radije posjetite stručnjaka. Pravilno oblikovane obrve otvaraju pogled i mogu samostalno naglasiti oči. O čemu trebate voditi računa prilikom šminkanja očiju?

Ukoliko se budite s natečenim kapcima, tada je potrebno da ujutro na njih stavite ohlađenu masku kako bi se navedeni efekt umanjio. Da li se kod šminkanja morate držati crnih olovaka za oči? Ne. Savjetuje se da probate ili tamnoplavu ili tamnozelenu olovku, osobito ako imate navedene boje očiju. Navedeno će podići pogled na dodatnu razinu. Što ako ne znate od kuda krenuti i koje trikove primijeniti? Za prvi puta po savjete i šminkanje možete otići i k profesionalnom make up artistu koji će vam objasniti što je najbolje za vaš oblik lica.

Tagovi:

#Kako #svoje #oči #učiniti #većima
Izvorni članak