Lifestyle

Kako ukloniti celulit na tijelu

Kako ukloniti celulit na tijelu i koji su uzroci njegovog nastanka?

Lijepo i glatko tijelo je svakako san svake žene. Lijepo tijelo će tražiti puno truda i ulaganja, od zdrave prehrane do vježbanja. Mnoge žene nažalost nemaju vremena za svakodnevno ulaganje u sebe, i to se najčešće očituje na njihovom tijelu. Što je zapravo celulit? Riječ je o promjenama koje se događaju u staničnom tkivu kože, kao i promjenama u potkožnom tkivu. Navedene promjene stvaraju čvoriće i jastučiće koji se krenu nazirati na vrhu kože. Celulit se može pojaviti na trbuhu, bedrima, stražnjici, iznad koljena, ali može se pojaviti i na drugim dijelovima tijela. Kako ukloniti celulit na tijelu je pitanje koje si postavljaju mnoge žene, ali za njegovo uspješno rješavanje moramo znati uzroke njegovog nastanka.

Koji su uzroci nastanka celulita? Celulit će nastati kao posljedica loših navika u prehrani, sjedilačkog načina života, i mogućih genetskih faktora. Ovisno o samom uzroku nastanka, celulit se može pojaviti u 3 oblika: Mekan, kompaktan ili edematozni. Mekani oblik se najčešće pojavljuje na bedrima i stražnjici, javlja se najčešće radi slabijeg tonusa kože kao i čestih oscilacija u težini. Kompaktni oblik je nešto čvršće konzistencije i javlja se kod žena koje imaju prekomjernu težinu. Edematozni oblik je prepoznatljiv po mikro čvorićima koji se mogu vidjeti golim okom. Pravila kako ukloniti celulit na tijelu vrijede za sva tri oblika, a riječ je o promjeni načina života.

Kako ukloniti celulit na tijelu na jednostavan način?

Borba protiv celulita kreče s promjenom naših životnih navika. Iako na prvu zvuči strašno, riječ je o jednostavnim prilagodbama u našem rasporedu. Prvi korak bi trebala biti pravilnija prehrana i redoviti unos tekućine. Bitno je konzumirati hranu s diuretičkim svojstvima, jer upravo ona će vas spasiti od nakupljanja viška vode u tijelu. U svoju prehranu uvrstite šparoge, artičoke, krastavce, kupus i brusnice. Pokušavajte izbjegavati preslanu hranu, osobito suhe mesne proizvode. Sol je u ovom slučaju vaš neprijatelj jer pospješuje nakupljanje tekućine i pogoršava celulit. Šećer je također neprijatelj jer može potaknuti upalne procese i usporiti izmjenu tvari.

Kako ukloniti celulit kreče od hrane i redovite probave. Ako imate neredovito pražnjenje crijeva, tada se u tijelu stvaraju toksini koji mogu pomoći u razvoju celulita. Važno je jesti mahunarke, zeleno povrće, lanene sjemenke, i unositi magnezij. Ukratko, imajte prehranu koja se bazira na zelenom povrću i izbjegavajte pretjeranu konzumaciju procesuirane hrane. Uz bolji plan prehrane, napravite i bolji plan kretanja. Jači mišići kao i dobra cirkulacija su neizostavan dio u borbi protiv celulita. Poželjna je fizička aktivnost od 3 do 5 puta tjedno. Kako ukloniti celulit na tijelu aktivnošću? Hodajte, planinarite, trčite, vozite bicikl, rolajte se, plivajte.

Kako ukloniti celulit na tijelu i koji su najbolji tretmani u borbi protiv celulita?

Kada se pitamo kako ukloniti celulit na tijelu ili višak sala, odgovor će uvijek biti sastavljen od ove 3 sastavnice: Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, profesionalni estetski tretmani. Koji su najbolji tretmani u borbi protiv celulita? U mnogim centrima za oblikovanje tijela celulit se rješava na cjelovit način, što znači da se koriste najnapredniji uređaji. Današnji uređaji kombiniraju ultrazvuk i radiofrekvenciju, što znači da oni uspješno razaraju jastučiće i ostavljaju glatku kožu. Navedeni tretmani su većinom bezbolni i u potpunosti sigurni za sve.

Ukoliko se odlučite na estetske metode, tada svakako postižete brže rezultate. Odlaskom na redovite termine možete smanjiti i do 20 cm u određenim zonama tijela. Postoje i uređaji koji uz udarne valove jačaju vaše vezivno tkivo i uklanjaju celulit. Ako vas zanimaju estetske metode kako ukloniti celulit na tijelu, tada ponude možete potražiti u bilo kojoj klinici koja se bavi oblikovanjem tijela. Trebate imati na umu da je nakon zahvata važno voditi zdrav i aktivniji život kako se celulit ne bi vratio.
Tagovi:

#Kako #ukloniti #celulit #tijelu

Komentariši