Lifestyle

Tertensif sr – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Tertensif SR – primjena i djelovanje

Tertensif SR tablete su tablete koje se koriste za liječenje visokog krvnog tlaka, odnosno hipertenzije kod odraslih osoba koje pate od ovog stanja. Aktivni sastojak u tabletama je indapamid, koji pripada grupi lijekova poznatih kao diuretici ili tiazidni diuretici. Djelovanje tableta temelji se na smanjenju količine soli i tekućine u tijelu putem bubrega, što pomaže opuštanju i proširenju krvnih žila, što rezultira smanjenjem krvnog tlaka. Ovaj lijek se koristi za dugotrajno liječenje hipertenzije kako bi se održavao stabilan krvni tlak i smanjio rizik od komplikacija povezanih s visokim krvnim tlakom, kao što su srčani udar, moždani udar ili oštećenje bubrega. Tertensif SR tablete su formulirane kao produženo oslobađajuće tablete, što znači da se lijek polako oslobađa u tijelu tijekom duljeg vremenskog razdoblja, te s time omogućuje jednostavnije doziranje, jer se tableta uzima samo jednom dnevno. Važno je slijediti upute liječnika ili priloženu uputu o lijeku prilikom uzimanja tableta i ne prekidati liječenje bez savjetovanja s liječnikom.

Tertensif SR – upute i nuspojave

Tertensif SR tablete treba uzimati prema uputama liječnika. Obično se preporučuje uzimanje jedne tablete dnevno, najbolje u isto vrijeme svaki dan. Tertensif SR tabletu treba progutati cijelu s malo vode, bez žvakanja ili drobljenja. Što se tiče nuspojava, oni mogu varirati od osobe do osobe, te se razlikuju po intenzitetu i individualnoj osjetljivosti. Nuspojave tableta su glavobolja, vrtoglavica, umor, mučnina i suhoća usta. Manje česte nuspojave su promjene u tjelesnoj težini, problemi s probavom poput zatvora i proljeva, povećani rizik od opekotina od sunca. Rijetke nuspojave su promjena raspoloženja, depresija, povećana razina kolesterola, povećana razina šećera u krvi i problemi s vidom. Važno je napomenuti da ovo nije potpuni popis nuspojava i da se uvijek trebate obratiti svom liječniku ili ljekarniku ako primijetite bilo kakve neželjene simptome ili imate pitanja o lijeku, jer će vam oni pružiti detaljnije informacije i moći će procijeniti vaše specifične okolnosti i mogući rizik od nuspojava.

Tertensif SR – cijena i iskustva

Tertensif SR se treba čuvati van dosega i pogleda od strane male djece kako ne bi slučajno progutali. Nakon isteka roka trajanja, tablete se ne smiju dalje više upotrijebljavati nakon isteka roka trajanja, koji se odnosi na zadnji dan u navedenom mjesecu. Tablete se trebaju držati u njihovom originalnom pakiranju na temperaturi do 30 stupnjeva Celzijevih. Tertensif SR tablete sadrže u sebi u sebi djelatnu tvar indapamid, te svaka tableta sadrži u sebi 1,5 miligrama indapamida. Druge pomoćne tvari koje se nalaze u jezgri tablete su silicijev dioksid, koloidna, bezvodna hipromeloza, laktoza hidrat, magnezijev stearat i povidon. U ovojnici tablete se nalaze glicerol, hipromeloza, makrogol 6000, magnezijev stearat te titanijev dioksid. Tablete su bijele boje, okruglog oblika s produljenim oslobađanjem. Dolaze u pakiranju od 30 tableta u kutiji, te se mogu kupiti u ljekarni uz predočenje recepta. Cijena lijeka je veoma pristupačna, te mnogi ljudi su imali veoma dobra iskustva s ovim lijekom.

Tagovi:

#Tertensif #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

GoSlim - smršaj zdravo