Lifestyle

Levalox – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Levalox i njegovo djelovanje

Lijek Levalox sadrži glavni sastojak levofloksacin koji je antibiotik pa je stoga lijek namijenjen liječenju infekcija koje uzrokuju bakterije. Djelovanje lijeka Levalox je vrlo učinkovito kod liječenja upala sinusa, infekcija pluća, te drugih problema sa plućima koje su uzrokovale bakterije. Također se ovaj lijek koristi za liječenje infekcija mokraćnih sustava koje obuhvaćaju bubrege i mokraćni mjehur.

Infekcije koje se mogu odvijati unutar prostate, pogotovo dugotrajne infekcije mogu se učinkovito liječiti ovim lijekom. Također i koža i potkožno tkivo koje obuhvaća i mišiće, meko tkivo ukoliko je zahvaćeno infekcijama uzrokovanim bakterijama mogu se lako izliječiti ovim lijekom. Lijek djeluje i preventivno kod plućnih bolesti, na primjer kod antraksa kako bi se spriječio daljnji razvoj bolesti i spriječile komplikacije koje ova bolest može izazvati.

Kod nekih stanja potreban je oprez sa terapijom ovim lijekom kao na primjer ukoliko postoji alergija na bilo koji sastojak lijeka, također je potreban oprez kod epilepsija, trudnoća, dojenja, tendinitisa, upala tetiva, te kod djece u razvoju i adolescenata.

Nuspojave lijeka Levalox

Osim alergijskih reakcija u terapiji lijekom Levalox, mogu se pojaviti i druge nuspojave kao što je vodenasti proljev koji ima krvi u sebi popraćen grčevima u trbuhu. Ujedno kao nuspojava se može pojaviti bol i upala u tetivama koja može završiti puknućem tetiva, mogu se pojaviti konvulzije, te halucinacije i paranoje, depresije, uznemirenost, noćne more i drugi mentalni problemi.

Nuspojave lijeka Levalox mogu utjecati na poremećaj u krvotoku na način da će povećati razinu jetrenih enzima, niska razina natrija, povišeni šećer u krvi, ali i smanjeni šećer u krvi, te lijek može utjecati na povećanje limfnih čvorova. Neuropatija čiji simptomi su trnci, peckanje i utrnulost također je još jedna od nuspojava ovog lijeka, kao i gubitak apetita, tamna boja mokraće, te osjetljiv trbuh i svrbež na koži.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Na koži se mogu pojaviti osipi, crvene mrlje koje u središtu imaju bijeli krug, mjehurići na koži, koža se guli, a javljaju s ei čirevi u ustima, grlu, nosu, pa čak i na genitalijama i očima uz vrućicu, pa to nalikuje simptomima gripe.

Iskustva u terapijama s lijekom Levalox

Osobe koje su bile na terapiji lijekom Levalox iz prve ruke mogu posvjedočiti da im se doista i dogodilo puknuće tetiva, Ahilove pete, te tako otežalo hodanje. Uz to osjećali su bolove, peckanje, bolove u zglobovima, bockanje, trnce, žarenje koji nsu bili nimalo ugodni. Mnogo je pacijenata posvjedočilo da ovaj lijek u kombinaciji sa drugim lijekovima može izazvati ozbiljne komplikacije, pa je najbolje informirati liječnika koje sve lijekove trošite uključivo i biljne lijekove.

Kod nekih osoba je u terapiji lijekom Levalox došlo do proširenja i oslabljivanja aorte, pa čak i puknuća aorte koja može dovesti do smrtnog ishoda bez hitne intervencije liječnika i nadoknađivanja nedostatka krvi i sprečavanja daljnjeg krvarenja hitnom operacijom. Ono na što svi upozoravaju da ukoliko nuspojave potraju i ne prestaju te dovode do ozbiljnih zdravstvenih stanja treba potražiti liječnički savjet kako se stanje ne bi pogoršalo i ostavilo trajne posljedice.

Lijek se izdaje na recept s obzirom da se radi o jakom antibiotiku koji ima vrlo učinkovito djelovanje, pa se stoga lijek ne može nabaviti bez recepta u ljekarnama.

Tagovi:

#Levalox #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak