Lifestyle

Linex probiotik kako se pije

Linex probiotik se pije uz jelo

Nezdrava hrana, stres, nedovoljno kretanja, puno lijekova za neke druge bolesti, naročito antibiotici mogu narušiti crijevnu mikrofloru i taj poremećaj se naziva disibioze, a simptomi su mučnina, zatvor, proljev, nadutost, bolovi u trbuhu. Linex probiotik se pije uz jelo koje pospješuje njegovu učinkovitost, ako istovremeno pijete antibiotike, linex uzmite 2 – 3 sata prije antibiotika i nikada ga ne uzimajte s alkoholom ili raznim vrućim napitcima (kava, čajevi, kakao, vrući kompot ili vrela juha).

Linex probiotik odrasli i djeca starija od 12 godina uzimaju jedanput do triputa dnevno, a djeci mlađoj od 12 godina sadržaj iz kapsule ili zdrobljenu tabletu treba razmutiti u vodi i tako im dati. Dojenčadi i maloj djeci do dvije godine se obično prepisuje linex u prahu i to 1 – 2 puta dnevno. Linex u kapsulama se ne daje ni osobama koje imaju poteškoće s gutanjem. Linex uspostavlja, regulira i održava narušenu mikrofloru i prevencija su kod uzimanja antibiotika.

Linex probiotik je lijek koji sadrži mikroorganizme

Ovaj lijeke postao lijek izbora za prevenciju proljeva, nadutosti i sličnih probavnih tegoba. Linex probiotik je lijek koji sadrži mikroorganizme, korisne mliječno kisele bakterije koje prirodno žive u tankom i debelom crijevu, akoje stradaju od neurednog života, stresa, neredovite i nezdrave prehrane i antibiotika. No, one održavaju lužnato kiselu ravnotežu probavnog trakta, upravljaju djelovanjem enzima na probavu, tjeraju i izbacuju iz tijela štetne bakterije održavaju imunološki sustav, utječu na pokretljivst crijeva i na njihovo redovno pražnjenje.

Linex probiotik je dodatna, često i preventivna terapija za probavne i crijevne tegobe. No, kao i svaki lijek ima i neka upozorenja, ne smijete ga uzimati ako ste alergični na njega, ako ste u riziku od perforacije u probavnom sustavu, ako imate opstrukciju pražnjenja crijeva. Oprez je potreban ako imate povišenu temperaturu (38°C), ako u stolici imate krvi ili sluzi, ako imate proljev duže od dva dana, kod teškog proljeva sa dehidracijom i gubitkom na težini, teže kronične bolesti i jake bolove u trbuhu.

Linex probiotik se može uzimati cijelo vrijeme dok traju simptomi

Važno je kod ovakvih probavnih tegoba piti puno tekućine kako bi se nadoknadili elektroliti izgubljeni proljevom i kako bi se izbjegla dehidracija. Linex probiotik se može uzimati cijelo vrijeme dok traju simptomi, no dojenčadi i maloj djeci ga treba davati pod liječničkim nadzorom. Ako imate dijabetes, teže autoimune bolesti, HIV, bolesti krvožilnog sustava i druga teška stanja prvo se konzultirajte sa svojim liječnikom. Onkološki bolesnici se također trebaju savjetovati sa svojim liječnikom prije uzimanja linexa.

Linex probiotik se ne preporučuje ni trudnicama i ženama koje doje, a nema ni podataka o interakcijama s drugim lijekovima, pa pratite eventualne takve interakcije. U sastavu lijeka su glukoza, saharoza i fruktoza pa dijabetičari moraju redovito kontrolirati razinu šećera u krvi ako uzimaju ovaj lijek. Uvijek linex uzimajte prema uputi liječnika, ako zaboravite uzeti lijek nemojte uzimati duplu dozu, pričekajte sljedeće vrijeme za uzimanje lijeka i samo nastavite s jednom tabletom, a ako se predozirate, javite se svom liječniku.

Tagovi:

#Linex #probiotik #kako #pije
Izvorni članak