Lifestyle

Lubor – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Lubor i za što se koristi?

Lubor kapsule u sebi sadrže piroksikam, sastojak koji navedeni lijek svrstava u skupinu protuupalnih lijekova. Ovi lijekovi pomažu u ublažavanju boli i smanjenju otoka kod zglobova i mišića. Navedeni lijek će se primjenjivati za: Ublažavanje simptoma koji nastaju kod reumatoidnog artritisa, kod simptoma osteoartritisa, kod liječenja reumatske bolesti kralježnice, kod liječenja otoka i ukočenosti kod bolnih zglobova. Važno je naglasiti kako navedene kapsule neće izliječiti nabrojane bolesti i stanja, već će pomoći u ublažavanju njihovih simptoma. Lijek se može koristiti kao dodatna terapija.

Tko ne smije uzimati Lubor? Ove kapsule nisu pogodne za: Osobe koje su potencijalno alergične ili su alergične na sastojke lijeka, osobe koje su imale ili imaju čir na želucu ili u probavnom sustavu, osobe koje boluju od bolesti probavnog sustava – razne upale, osobe koje u terapiji uzimaju nesteroidne protuupalne lijekove, osobe koje imaju problema sa zgrušavanjem krvi, osobe koje imaju težu alergijsku reakciju na piroksikam, osobe koje imaju bolesti srca, trudnice koje su u ranoj trudnoći. Prije nego vam se odredi navedeni lijek, liječnik će s vama proći kroz informativni razgovor. Liječnik ima pravo zatražiti dodatne preglede ukoliko sumnja na određeno zdravstveno stanje.

Lubor primjena i mjere opreza

Navedene kapsule se mogu koristiti kao dodatna ili samostalna terapija, što znači da se one mogu koristiti uz druge lijekove. Dužni ste na informativnom razgovoru s liječnikom naglasiti koje lijekove koristite. Lubor može utjecati na djelovanje pojedinih lijekova, isto kao što i pojedini lijekovi mogu utjecati na njegovo djelovanje. Ove kapsule se propisuju odraslim osobama. Nisu pogodne za liječenje djece i adolescenata, dok je kod osoba starije životne dobi potreban liječnički nadzor prilikom korištenja terapije. Kako se uzimaju Lubor kapsule? Kapsule će se uzimati onako kako je to odredio liječnik ili ljekarnik.

Uobičajene doze sadrže 2 kapsule od 10 mg ili 1 kapsulu od 20 mg jednom dnevno. Doze se ovisno o stanju mogu povećavati, iako se one često održavaju. Ukoliko bol ili oticanje ne prolazi, ne savjetuje se svojevoljno povećanje doze, već razgovor s liječnikom. Procjena učinka liječenja uslijedit će 14 dana nakon uzimanja kapsula. Uz navedene kapsule, liječnik vam može propisati dodatne lijekove koje ćete koristiti u svrhu sprječavanja zaštite sluznice želuca i crijeva. Koliko dugo će trajati liječenje? Ovisno o liječenom stanju. Liječnici će propisati što kraće vrijeme liječenje.

Lubor iskustva i liječenje

Osobe koje su koristile Lubor kapsule kao samostalnu ili dodatnu terapiju navode kako su one djelotvorne i kako u kratkom roku uklanjaju simptome bolova i oticanja. Iskustva s navedenim lijekom su većinom pozitivna. Nuspojave su moguće primjenom navedenih kapsula. U slučaju da primijetite sljedeće simptome, potrebno je hitno kontaktirati svog liječnika i prestati s uzimanjem lijeka: Crna stolica, povraćanje krvi ili krvava stolica – ukazuje na moguće krvarenje u probavnom sustavu. Oticanje lica, teško disanje, ubrzani rad srca, pad tlaka – ukazuje na tešku alergijsku reakciju. Žuta koža i žute bjeloočnice – ukazuje na probleme s jetrom. Okrugle i ovalne mrlje na koži – ukazuje na fiksnu erupciju koja je izazvana lijekom.

Pojava mjehura, ljuštenja kože, pečenje – ukazuje na moguć razvoj Stevens-Johnsonov sindroma ili toksične epidermalne nekrolize. Najčešće nuspojave vezane su za probavni sustav: Upale u usnoj šupljini, stvaranje čireva u ustima, nelagoda u trbuhu, mučnina i povraćanje, probavne tegobe, gastritis, čir, upale. Uvijek pored lijeka držite uputu u kojoj su navedene sve nuspojave. Lubor kapsule se dobivaju na liječnički recept, podižu se uz kupnju u ljekarni. Cijena za 20 kapsula x 20 mg iznosi 2,23€ uz doplatu 0,06€. Kapsule će se nakon otvaranja i korištenja čuvati što dalje od djece, na temperaturi koja nije viša od 25 stupnjeva. Kapsule nemaju posebne uvjete čuvanja. Nemojte nikada koristiti lijekove nakon njihovog isteka roka valjanosti. Sve lijekove bacite prema uputama ljekarnika.

Tagovi:

#Lubor #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak