Lifestyle

Medazol tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Medazol tablete djelovanje

Medazol tablete su lijek koji djeluje kao antimikrobni lijek i djelotvoran je antiprotozoik. Primjenjuje se u liječenju infekcija koje imaju uzroke u anaerobnim bakterijama, te djeluje na široki spektar takvih bakterija i mikroorganizama.

Medazol tablete su djelotvorne kod postoperativnih infekcija zbog anaerobnih bakterija, kod pojave sepse i bakterijemija, adbominalnih infekcija poput peritonitisa, apscesa jetre, aktivna faza Crohnove bolesti, gastritisa, te peptičkog ulkusa. Također se primjenjuje kod ginekoloških infekcija i urinogenitalnih trihomonijaza i kod žena i kod muškaraca, kod bakterijskog vaginitisa, amebijaza i lamblijaza.

Ovaj lijek je djelotvoran i u liječenju infekcija središnjeg živčanog sustava kao što je meningitis i apsces mozga, infekcije kostiju i zglobova, infekcije kože i mekih tkiva, infekcije donjeg dijela respiratornog sustava, endokarditisa, akutnih ulceroznih gingivitisa i dentalnih infekcija. Ovisno o vrsti infekcije liječnik će propisati dozu koju pacijent mora redovito uzimati u tročno određenim terminima i u cjelosti kako bi lijek bio u potpunosti djelotvoran, te kako bi se infekcija u cjelosti izliječila.

Medazol tablete nuspojave

Medazol tablete mogu izazvati nuspojave u slučaju predoziranja u obliku povraćanja, mučnina, ataksija, te neurotoksičnih učinaka i potrebno je hitno se obratiti liječniku. Jednako tako ako se kao nuspojava jave simptomi alergijske reakcije terapiju traba prekinuti i hitno se javiti liječniku kako bi se spriječile teške posljedice alergije.

Medazol tablete u slučaju bolesti središnjeg živčanog sustava mogu izazvati nuspojave zbog svog toksičnog neurološkog djelovanja, te također treba biti oprezan kada osoba ima hematološke poremećaje jer može izazvati leukopeniju kao nuspojavu. Trudnicama i dojiljama se ne preporučuje uzimanje ovog lijeka osim ako liječnik izričito preporučuje ovaj a ne neki drugi lijek.

Nuspojave se mogu javiti i kod osoba koje imaju poremećaj u radu jetre i bubrega jer mogu dovesti do zatajenja organa. Ovaj lijek ima utjecaja na sposobnost upravljanja vozilima i strojevima stoga se ne preporučuje upravljati vozilima i strojevima tokom terapije ovim lijekom. Mogu se pojaviti i periferne neuropatije, te prolazne konvulzije. Nuspojave mogu pogoditi i probavni sustav i izazvati probavne poremećaje, mogu se pojaviti vrtoglavice, omaglice, halucinacije, psihoze, te lijek može poremetiti hematološki sustav u tijelu.

Medazol tablete iskustva i cijene

Iskustva osoba koje su bile ili jesu na terapiji lijekom Medazol su različita s obzirom da se radi o vrlo jakom lijeku i nuspojave mogu biti teške, ali i blage. Medazol tablete se ne preporučuju koristiti s alkoholom i alkoholnim pićima jer će izazvati mučninu, osip, crvenilo, sniženje krvnog tlaka. U kombinaciji sa drugim lijekovima mogu izazvati različite komplikacije stoga obavezno treba liječnika upoznati sa svim lijekovima koje uobičajeno ili povremeno koristite.

Medazol tablete su kod nekih osoba izazvale teške nuspojave kao što su zatajenja organa, kompliciranje kroničnih bolesti, a u nekim slučajevima su bakterije postale otporne na ovaj lijek i lijek je prestao biti djelotvoran i potrebno ga je zamijeniti drugim lijekom koji će djelovati na bakterije.

Lijek se zbog svog sastava i svog djelovanja izdaje isključivo na liječnički recept i nije ga moguće kupiti u ljekarni bez preporuke liječnika. S obzirom na vrlo opasne nuspojave lijek se mora koristiti isključivo na preporuku liječnika.

Tagovi:

#Medazol #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak