Melarth – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Za što se koristi Melarth?

Contents

Melarth u sebi sadrži djelatnu tvar koja se naziva montelukast. Melarth se može opisati kao antagonist leukotrienskih receptora koji će blokirati tvari koje nazivamo leukotrieni. Navedeni leukotrieni djeluju na suženje te oticanje dišnih puteva u samim plućima i uzrokuju simptome alergije koji mogu pridonijeti pojavi astme. Navedeni lijek ima djelovanje koje sprječava simptome astme i njeno kontroliranje, što znači da se on koristi u liječenju astme kao i sezonskih alergija. Lijek se prepisuje sa strane liječnika ukoliko se ustanovi da pacijent pati od napadaja astme ili ukoliko su prisutne sezonske alergije koje imaju utjecaj na zdravlje pacijenta.

Lijek se prepisuje za liječenje odraslih te adolescenata. Nakon upotrebe, pacijent bi trebao osjećati olakšanje pri disanju bez problema. Što je zapravo astma? Astma se može opisati kao kronična bolest koja je karakteristična po otežanom disanju i sužavanju dišnih puteva. Što su sezonske alergije? Sezonske alergije su alergijski odgovor tijela na pelud drveća, trava ili korova koji se prenose putem zraka. Navedeno uzrokuje začepljen nos, curenje iz nosa, svrbež nosa, kihanje te suzne i natečene oči.

Melarth primjena i mjere opreza

Navedeni lijek se treba uzimati prema propisanoj terapiji sa strane liječnika. Preporučene doze su sljedeće: Za odrasle osobe i adolescente u dobi do 15 godina – Jedna tableta od 10 mg dnevno, uzeti po danu ili navečer. Ne smije se uzimati uz druge lijekove koje sadrže istu djelatnu tvar. Tableta se uzima uz čašu vode, neovisno o obroku. Što ako se dogodi prekoračenje doze? U slučaju da ste uzeli više tableta, potrebno je zatražiti hitnu medicinsku pomoć jer možete doživjeti simptome pospanosti, povraćanja, hiperaktivnosti, bolova u trbuhu.

Što ako ste zaboravili uzeti prepisanu terapiju? U slučaju da ste zaboravili zeti Melarth, tada nije poželjno nadoknađivanje, već uredno uzimanje od sljedećeg dana. Prekidanje liječenje na vlastitu ruku nije poželjno. Što morate znati prije uzimanja Melarth tableta? Navedeni lijek ne bi smjele koristiti osobe koje su alergične na glavnu djelatnu tvar lijeka. Također je važno upozoriti liječnika na sljedeće: Pogoršanje astme, svoje zdravstveno stanje koje je povezano s astmom ili sezonskim alergijama, ako ste trudni ili planirate trudnoću, ako dojite.

Melarth nuspojave i liječenje

Kao i svaki lijek, Melarth će uzrokovati određene nuspojave koje se mogu i ne moraju manifestirati kod svake osobe. Najčešće nuspojave koje se vežu za primjenu lijeka koji sadrži montelukast su sljedeće: Bol u trbuhu i glavobolja. Nuspojave su često blagog oblika i povlače se same od sebe. U ozbiljne nuspojave ubrajamo: Alergijske reakcije, poteškoće kod disanja, promjene u raspoloženju, lupanje srca, sklonost krvarenju, infekcija dišnih puteva. Ostale nuspojave se mogu pronaći na uputama o lijeku koje su prisutne u svakom pakiranju.

Ukoliko primijetite bilo kakve nuspojave nakon uzimanja lijeka, tada je potrebno zatražiti mišljenje liječnika i promjenu terapije. Melarth se prepisuje striktno na liječnički recept. Kupuje se u ljekarni, cijena za pakiranje od 28 tableta iznosi 52,44 kune. Iskustva pacijenata navode kako je lijek djelotvoran i kako uzrokuje minimalne nuspojave. Tablete je potrebno držati na posebnom mjestu gdje su izvan dohvata djece. U slučaju da je tabletama istekao rok trajanja, obratite se svome liječniku za novu dozu terapije.

Tagovi:

#Melarth #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar