Lifestyle

Momanose – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Momanose – primjena i djelovanje

Momanose sprej za nos je proizvod koji se koristi za ublažavanje simptoma povezanih s prehladom i alergijama. Sprej sadrži mometazonfuroat, a to je prirodni šećer koji se nalazi u malim količinama u nekim biljkama, te može ublažiti upalu i alergijske reakcije. Sprej za nos sprječava prijanjanje patogenih bakterija na sluznicu nosa te sprječava upalu i alergijske reakcije. Kada se ubrizga sprej u nos, sprej stvara zaštitni sloj na sluznici koji sprječava prodor bakterija i iritansa u dišne puteve. Osim toga, sprej za nos može pomoći u hidrataciji sluznice nosa, što je posebno važno u uvjetima suhog zraka, koji često pogoršavaju simptome prehlade i alergija. Momanose sprej za nos se koristi za ublažavanje simptoma kao što su curenje iz nosa, začepljenost nosa, svrbež u nosu i kihanje. Također se ovaj sprej za nos može koristiti kod sprečavanja infekcija i alergijskih reakcija u nosu, posebno kod osoba koji imaju osjetljivu sluznicu nosa.

Momanose – upute i nuspojave

Momanose sprej za nos se koristi za ublažavanje simptoma prehlade i alergijskoh rinitisa, te je namijenjen odraslim osoboma i djeci starijoj od 6 godina. Ovaj sprej se obično koristi za olakšavanje simptoma suhog nosa, za vlaženje sluznice nosa i za uklanjanje nakupljenih sekreta. Kod upotrebe ovog spreja, trebate prvo potresti sprej, pažljivo staviti vrh aplikatora u jednu nosnicu, duboko udahnuti kroz nos te istovremeno pritisnuti aplikator, zatim izvući aplikator iz nosa i ponoviti postupak u drugoj nosnici. Uobičajena doza je jedna do dva pritiska po nosnici, jednom do dva puta na dan ili prema potrebi. Važno je ne koristite više nego što je preporučeno. Kao i kod drugih lijekova, postoji mogućnost nuspojava pri korištenju Momanose spreja za nos. Najčešće nuspojave uključuju blagu iritaciju ili peckanje u nosu, kihanje i pojavu krvi u sluzi. Rijetke nuspojave mogu uključivati svrbež, osip ili naticanje, otežano disanje i anafilaksiju. Ako primijetite bilo kakve nuspojave, odmah se obratite svojem liječniku.

Momanose – cijena i iskustva

Momanose sprej za nos se treba čuvati van pogleda i dohvata djece. Ovaj se lijek ne smije više dalje koristinti akon isteka roka trajanja koji je naveden na kutiji i na bočici kod oznake roka trajanja. Lijek se ne smije zamrzavati. Prije nego što primijenite prvu dozu lijeka, bočicu trebate dobro protresti te potisnuti pumpicu 10 puta sve dok ne izađe prvi mlaz. Nakon što ste otvorili bočicu, lijek morate potrošiti unutar 2 mjeseca. Djelatna tvar u ovom lijeku je mometazonfuroat, te jedan potisak spreja sadrži 50 miligrama ovog sastojka. Ostale sastojke koje sadrži Momanose sprej za nos su mikrokristalična celuloza, glicerol, karmelozanatrij, natrijev citrat, citratna kiselina hidrat, polisorbat 80, benzalkonijev klorid te voda za injekcije. Sprej je bijele boje, homogen, te je pakiran u bijeloj bočici sa raspršivačem i zaštitnim plavim zatvaračem. U ljekarni se može pronaći u pakiranjima po 1,2 ili 3 spreja u jednoj kutiji, dok je lijek dostupan u gramažama po 10,17 i 18 grama. Lijek se izdaje na recept, te dolazi po dobroj cijeni. Iskustva su veoma pozitivna te je mnogima pomoglo kod ublažavanja simptoma.

Tagovi:

#Momanose #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Parazol - Protiv parazita