Lifestyle

Na koje sportove se najviše vole kladiti igrači u Hrvatskoj

Hrvatski zaljubljenici u sportsku prognozu imaju svoje omiljene sportove čiji ishod vole prognozirati, pa nije iznenađenje da upravo te utakmice čine najvažniji dio ponude domaćih online kladionica.

Već više od dva desetljeća brojni hrvatski poznavatelji sporta pokušavaju svoje znanje pretvoriti u zasluženi dobitak, kladeći se u sportskim kladionicama.

U početku su se listići uplaćivali na šalteru poslovnica, da bi se klađenje posljednjih godina gotovo u potpunosti prebacilo na Internet. Kad su u pitanju online kladionice Hrvatska danas nudi širok izbor web stranica na kojima možete previđati ishode sportskih događaja, uz besplatni video streaming utakmica i pregršt opcija za igru na svakom dvoboju.

A hrvatski kladitelji ne posjeduju jednako znanje baš o svakom sportu koji se nudi na kladionicama, već imaju svojih pet na koje najčešće uplaćuju listiće. Izdvajamo sportove na koje se svakog mjeseca milijuni eura uplaćuju diljem naše zemlje, u nadi da će onome tko je odigrao prognozu donijeti izdašnu zaradu…

Nogomet

Nema sumnje, nogomet je bio i ostao broj 1 sport u Hrvatskoj. Ishode nogometnih utakmica predviđali su naši igrači i prije nego su se pojavile moderne sportske kladionice, u sklopu lutrijskog Tota 13, a danas na Internetu imaju bezbroj opcija za klađenje svaki put kad nogometaši izađu na travnjak.

Među najpopularnija natjecanja za klađenje svakako spada Liga prvaka, dok igrači također jedva čekaju Svjetsko nogometno prvenstvo, kao natjecanje s rekordnim brojem uplaćenih listića u našoj zemlji. Najjače europske klupske lige također se redovito nalaze na listićima hrvatskih kladitelja, koji vole prognozirati i ishod HNL-a.

Klađenje na nogomet daleko je otišlo od običnog predviđanja tko će pobijediti, jer danas igrači u našoj zemlji imaju dodatne omiljene opcije koje vole stavljati na listić, bilo da se klade prije početka utakmica ili uživo:

  • hoće li oba tima dati gol ili neće,
  • koliki će biti zbroj golova na utakmici,
  • kakav će rezultat biti na poluvremenu, a kakav na kraju,
  • hoće li netko pobijediti s dva ili više razlike,
  • koji će biti točan rezultat utakmice.

Košarka

Osim nogometa, u Hrvatskoj se mnogi vole kladiti i na košarku, sport s bogatom tradicijom u našoj zemlji i brojnim atraktivnim natjecanjima diljem svijeta.

Američka NBA liga svakako je najpopularnije natjecanje za klađenje u našoj zemlji, sa svojim brojnim utakmicama koje se igraju svakodnevno, dok alternativu predstavljaju Euroliga, ABA liga, španjolsko, tursko i talijansko košarkaško prvenstvo, koji su također uvijek u ponudi domaćih kladionica.

Hrvatski igrači preferiraju klađenje na pobjednika košarkaških utakmica, ali vole koristiti i hendikep, kao i predviđati koja će ekipa zabiti koliko poena, u odnosu na postavljenu granicu bookmakera. Košarka je kod nas posebno zanimljiva za klađenje uživo dok je utakmica u tijeku, kada igrač može odlično profitirati, pod uvjetom da osjeti trenutak u kojem se lomi utakmica i uplati pravi listić…

Tenis

Tenis je još jedan sport koji je neizostavan dio ponude modernih online kladionica. Turniri se igraju svakodnevno diljem svijeta, a u Hrvatskoj se kladitelji strastveno klade na one iz kategorija Grand Slam, ATP i WTA, dok mnogi prognoziraju i natjecanja s manje poznatim tenisačicama i tenisačima u glavnoj ulozi.

Radi se o sportu koji ide uz pregršt besplatnih video prijenosa koje su osigurali priređivači sportskog klađenja, zbog čega hrvatski kladitelji preferiraju uplaćivati oklade uživo, kako bi na temelju onog što vide na ekranu lakše predvidjeli ishod meča.

Osim prognoziranja tko će pobijediti, naši igrači vole igrati i na točan rezultat setova, kao i hendikep gemova, kako bi povećali ukupnu kvotu i dali si bolju priliku doći do dugoročnog profita…

Rukomet

Rukomet je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova pa nije iznenađenje da izaziva veliki interes domaćih zaljubljenika u sportsko klađenje.

Svjetska i europska prvenstva, na kojima uvijek sudjeluje i hrvatska reprezentacija često su na listićima hrvatskih igrača, koji se vole kladiti i na klupsku Ligu prvaka pa i SEHA ligu, kao i nacionalna prvenstva, poput njemačkog i španjolskog.

Kladitelji u našoj zemlji itekako vole prognozirati broj golova koji će postići pojedini igrač na važnim utakmicama, a koriste i hendikep te oklade na broj postignutih pogodaka pojedine ekipe, dok slažu svoje rukometne listiće…

Hokej

Za kraj, moramo spomenuti i hokej na ledu, jer riječ je o još jednom sportu na koji se hrvatski igrači svakodnevno klade već više od 20 godina.

NHL i KHL dvije su lige na koje je oduvijek padalo najviše oklada u Hrvatskoj, a poseban interes izaziva turnir na Olimpijskim igrama, kada imamo priliku gledati okršaje najboljih reprezentacija na svijetu, krcatih profesionalnim zvijezdama.

Klađenje na hokej specifično je zato što su koeficijenti visoki čak i na favoritima, što domaći kladitelji itekako cijene, a treba reći da se uvijek možete kladiti na svaku trećinu zasebno, kako biste dodatno povećali kvotu i dali si priliku na kraju mjeseca završiti u plusu. U Hrvatskoj se također mnogi klade na autsajdere, koji u hokeju češće pobjeđuju nego u nogometu, rukometu i košarci, što vam daje priliku da dođete do lijepe zarade čak i ako pogađate tek svaki treći ili četvrti vaš listić…

#koje #sportove #najviše #vole #kladiti #igrači #Hrvatskoj

Komentariši