Lifestyle

Nasoryl m – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nasoryl m – prumjena i djelovanje

Nasoryl M sprej za nos je lijek koji se koristi za olakšavanje simptoma alergijskog rinitisa, poput začepljenja nosa, kihanja, svrbeža i curenja nosa. Djelatne tvari u ovom spreju su metazon furoat i azelastin hidroklorid, koji djeluju sinergijski i smanjuju upalu i oticanje sluznice nosa, što olakšava disanje. Sprej se primjenjuje izravno u nosnice i obično se koristi jednom do dvaput dnevno, ovisno o preporuci liječnika. Važno je slijediti upute na pakiranju i savjete liječnika o tome koliko često i koliko dugo trebate koristiti sprej, jer prekomjerna upotreba može povećati rizik od nuspojava. Nasoryl M sprej za nos se ne preporučuje za djecu mlađu od 12 godina i trudnice, osim ako to nije izričito preporučio liječnik. Također se ne preporučuje za osobe s preosjetljivošću na bilo koji od njegovih sastojaka, te za one s aktivnom infekcijom sinusa ili akutnom infekcijom gornjih dišnih puteva. Prije upotrebe ovog spreja, važno je obavijestiti liječnika o svim lijekovima koje uzimate i postojećim zdravstvenim stanjima kako bi procijenio sigurnost korištenja ovog lijeka.

Nasoryl m – upute i nuspojave

Nasoryl M sprej za nos se primjenjuje intranazalno odnosno direktno u nos. Preporučena doza za odrasle osobe i djecu iznad 6 godina je jedan do dva spreja u svaku nosnicu svakih 10 do 12 sati, te ne više od tri puta dnevno. Djeca mlađa od 6 godina ne bi smjela koristiti ovaj lijek bez prethodne konzultacije s liječnikom. Moguće nuspojave nakon primjene Nasoryl M spreja za nos su iritacija sluznice nosa, suhoća i peckanje u nosu, kihanje, osjećaj nelagode u nosu i grlu, glavobolja, mučnina i povraćanje, te rijetko kada se može pojaviti krvarenje iz nosa. Ukoliko primijetite neke od ovih nuspojava ili neke primijetite neke druge nuspojave, odmah se obratite svom liječniku. Također, važno je za napomenuti kako se ovaj sprej ne smije koristiti dulje od 3 do 5 dana zbog mogućnosti razvoja ovisnosti o lijeku kao i pogoršanju postojećih simptoma. Ako se simptomi ne poboljšaju nakon tri do pet dana korištenja spreja, potrebno je posjetiti liječnika radi dodatne dijagnostike i liječenja.

Nasoryl m – cijena i iskustva

Nasoryl M sprej za nos je dostupan za kupiti samo u ljekarni, i to uz predočenje recepta koji Vam je propisao liječnik opće medicine. Cijena ovog lijeka je veoma pristupačna, a ukoliko imate ugovoreno dopunsko zdravstveno osiguranje, onda Vam može pokriti ovaj trošak kupovine. Lijek se treba držati što dalje od dohvata djece. Ovaj sprej ne smijete koristiti više nakon što mu istekne rok trajanja, a datum roka trajanja Vam je navedeno na samom pakiranju od lijeka. Nakon što ste otvorili sprej, rok trajanja mu je 6 mjeseci. Lijek treba čuvati u originalnom pakiranju na temperaturi do 25 stupnjeva Celzijevih. Bitno je ne koristiti ovaj lijek dulje od 3 do 5 dana. Nemojte bacati lijek u kućno smeće ili u otpadne vode, već ga trebate pravilno odložiti u skladu s uputstvima ljekarnika. Iskustva ljudi koji su koristili Nasoryl M su veoma pozitivna te je mnogima pomogao u smanjenju simptoma prehlade.

Tagovi:

#Nasoryl #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

GoSlim - smršaj zdravo