Lifestyle

Nebido – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Nebido i njegovo djelovanje

Lijek Nebido je svojim sastavom muški hormon testosteron koji se primjenjuje samo kod muškaraca kojima je potrebno nadomjestiti hormon testosteron jer ga tijelo ne proizvodi dovoljno. Ovaj se lijek aplicira injekcijom u mišić te se tokom određenog vremena oslobađa u tijelo i razgrađuje.

Nebido je lijek koji će se primjeniti kod muškarca koji ima zdravstvenih problema koji su posljedica nedostatka prirodnog hormona. Da bi se liječnik odlučio na preporuku i pisanje recepta za ovaj lijek potrebno je napraviti minimalno dva testiranja za hormon testosteron, te kod muškarca trebaju biti uočeni simptomi kao što su slab spolni nagon, impotencija, postojanje neplodnosti, uz to i umor i depresivna razmišljanja, te gubitak kose koji se javlja uobičajeno kod niske razine testosterona.

Oprez je potreban ukoliko postoji mogućnost alergije na bilo koji sastojak lijeka, ukoliko muškarac ima ili je imao tumor jetre, a i rak prostate ili dojke što uključuje i sumnju na postojanje ovih karcinoma koji su ovisni o androgenu.

Nuspojave lijeka Nebido

Oprez je potreban kod osoba sa epilepsijom, problemima sa bubrezima, jetrom i srcem, osobama koje imaju migrene, apneje prekide disanja u snu, rak bilo gdje u tijelu, povišeni krvni tlak, probleme sa zgrušavanjem krvi jer bi lijek Nebido mogao stvoriti ugrušak krvi koji bi mogao biti smrtonosan ako dospije u vitalne organe u tijelu. U kombinaciji sa drugim lijekovima nuspojave i komplikacije su moguće jer lijek Nebido može interaktivno štetno djelovati sa drugim lijekovima, stoga je potrebno informirati liječnika o drugim lijekovima. Važno je napomenuti da lijek nije namijenjen ženama, dakle trudnice i dojilje ni u kojem slučaju ne bi smjele biti na terapiji ovim lijekom.

Nuspojave ovog lijeka se mogu pojaviti kod predoziranja lijekom sa simptomima razdražljivosti, povećanja tjelesne težine, nervoze, te dugotrajne i učestale erekcije. Uz to pojave vrućina, povećanje prostate, akne, visoke razine crvenih krvnih stanica u pretragama krvi, te reakcije na mjestu uboda injekcije su nupojave koje se mogu pojaviti u terapiji ovim lijekom.

Iskustva u terapiji lijekom Nebido

Muškarci koji su bili na terapiji lijekom Nebido su iskusili i druge nuspojave kao što su određeni psihološki poremećaji depresija, nesanica i poremećaj spavanja, razdražljivost, agresija, te emocionalni poremećaji. Kod nekih se muškaraca povećao apetit pa posljedično porast tjelesne težine, a u krvi su imali povećani šećer.

Iskustva s lijekom Nebido su i da je kod nekih došlo do poremećaja u karciovaskularnom sustavu, srca i krvnih žila, povećao se krvni tlak, te se kod nekih javila i omaglica. Uz to neki su imali i probleme sa dišnim sustavom, te su osjećali nedostatak zraka, pojačano hrkanje, bronhitis i sinusitits, ali i promjena u boji glasa.

Poremećaji u radu jetre su otkriveni krvnim pretragama i razinama jetrenih proba, bolovi u zglobovima, problemi s mokrenjem, povećanja prostate pa posljedično i impotencija, bolovi u testisima, manjak želje za seksom, povećanje dojki kod nekih muškaraca su iskustva koja će mnogi potvrditi. Lijek ima jako djelovanje pa ima i jake nuspojave stoga se lijek izdaje na recept, te se ne može nabaviti u ljekarnama bez recepta.

Tagovi:

#Nebido #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši