Lifestyle

Omnic ocas – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Omnic ocas i njegov učinak

Lijek Omnic ocas sadrži tamsulozin koji je selektivni blokator određenih adrenergičkih receptora. Lijek je isključivo namijenjen za korištenje kod muškaraca jer je njegova učinkovitost da opušta stegnute glatke mišiće kod prostata i mokraćnoj cijevi. Opuštanjem mišića će se olakšati mokrenje kod muškarca, te smanjiti napetost i osjećaj nagona za učestalo mokrenje.

Upotreba lijeka Omnic ocas je učinkovita kod liječenja poremećaja u donjem dijelu mokraćnog sustava muškarca kod povećanja prostata koja se naziva benigna hiperplazija prostata. Lijek također pomaže da se ublaži i otkloni otežano mokrenje, slabi mlaz prilikom mokrenja, kapanje mokraće umjesto normalnog mlaza, te učestalo mokrenje tokom noći, ali i tokom dana.

U terapiji ovim lijekom trebate paziti na alergijske reakcije ako ste alergični na bilo koji sastojak lijeka, ukoliko postoje poremećaji jetre, te ukoliko zbog niskog tlaka imate problema sa omaglicama i nesvjesticama prilikom ustajanja. Također ukoliko postoje poremećaji i bolesti bubrega, te se spremate na operaciju oka ili imate glaukom, povišeni očni tlak potreban je oprez i o tome trebate informirati liječnika koji propisuje ovaj lijek.

Lijek Omnic ocas i njegove nuspojave

Nuspojave koje se mogu pojaviti u terapiji lijekom Omnic ocas su omaglice kod ustajanja i sjedenja, pa stoga trebate pripaziti da se ne ustajete prenaglo i prebrzo. Moguća nuspojava je i poremećaj ejakulacija kod kojeg se sjeme ne izbacuje već se vraća u mokraćni mjehur što se naziva retrogradna ejakulacija, a uz to može doći i do smanjene količine ejakulata ili da ejakulat potpuno izostane.

U terapiji lijekom Omnic ocas su moguće kao nuspojave i glavobolje, nizak krvni tlak, te lupanje srca nepravilnim ritmom, ubrzani ili usporeni rad srca. Također kao nuspojave su moguće i curenje iz nosa ili začepljen nos, probavni problemi poput mučnina, proljeva, zatvora, povraćanja. Kao Nuspojava mogu se pojaviti i poremećaji na koži u obliku svrbeži, osipa, te koprivnjače ili urtikarije.

Nuspojava koja zahtjeva hitnu medicinsku pomoć je i prijapizam koji se očituje kao bolna i produžena erekcija koja nije kontrolirana osjećajima i podražajima muškarca. Zamagljen vid, oštećenja vida, krvarenja iz nosa i suha usta dodatne su nuspojave koje se mogu pojaviti.

Iskustva u terapiji liejkom Omnic ocas

Iskustva muškaraca u terapiji lijekom Omnic ocas su različita, kod nekih nije bilo nikakvih nuspojava, dok se kod drugih mogu pojaviti veliki broj nuspojava. Neki su muškarci primijetili abnormalan rad srca kao aritmije, tahikardije i fibrilacije atrija, te otežano disanje, dispneju. Muškarci koji su bili na terapiji ovim lijekom a trebali su obaviti operaciju oka imali su problem jer se zjenica oka teže otvarala, a šarenica je postala spljoštena, pa ukoliko trebate operaciju oka bit će potrebno prekinuti terapiju ovim lijekom.

Lijek Omnic ocas se obično propisuje za terapije a dulje vrijeme, te je potrebno držati se propisanih doza kako ih je liječnik odredio. Osobe koje su uzele previše lijeka osjetile su sniženi krvni tlak i ubrzani rad srca, te je kod nekih došlo i do nesvjestice, u takvim slučajevima predoziranja treba potražiti hitnu liječničku pomoć.

Lijek propisuje liječnik na recept i ne može se kupiti u ljekarnama, a ukoliko trebate ili želite prestati sa terapijom ovim lijekom najbolje je savjetovati se sa liječnikom jer bi se prvobitni problemi sa prostatom mogli brzo vratiti.

Tagovi:

#Omnic #ocas #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši