Lifestyle

Oporavak kože – kako pomladiti i osvježit kožu

Oporavak kože, prirodni lijekovi za pomlađivanje kože

Proces starenja ne možemo zaustaviti, ali ga svakako možemo usporiti. Starenje kože je nezaobilazan životni proces, i ono nam donosi mnoge fizičke promjene koje nam nisu drage. Koža će s vremenom gubiti svoji tonus i svježinu, a to će se očitati u raznim površnim oštećenjima kože i nastanku bora. Kako koža gubi svoju elastičnost, tako se pojavljuju prve bore i pjege koje jasno naglašavaju nesavršenosti lica. Zašto nastaju navedene promjene? Koža na licu i ostatka tijela primarno stari radi godina, no postoje i mnogi drugi faktori koji mogu ubrzati proces starenja.

Na sami izgled naše kože i tijela ponajviše utječe naš način života, prehrana te količina kretanja. Oporavak kože se može ostvariti sa zdravom prehranom, kvalitetnim načinom života i kontinuiranom tjelovježbom. Prije nego se upustite u samostalne trikove za pomlađivanje kože, morate imati na umu kako svaka osoba ima drugačiju kožu i kako ona različito reagira. U primjeru, netko tko primjenjuje jogu za lice može primijetiti rezultate već u dva tjedna, dok je nekome potrebno više.

Savjeti koji nam svakako mogu pomoći u pomlađivanju kože su sljedeći: Unašanje dovoljno tekućine kroz cijeli dan, korištenja difuzora za ovlaživanje prostora, boravak na svježem zraku, korištenje kreme sa zaštitnim faktorom tokom cijele godine, smanjenje unosa šećera i nezdravih masti, redovito čišćenje lica od šminke, svakodnevna hidratacija vrata i lica, korištenje preparata koji su prikladni za vaš tip kože. Ukoliko želite ostvariti oporavak kože, tada morate znati kako je riječ o procesu koji zahtjeva određene promjene u svakodnevnoj rutini.

Oporavak kože, trikovi za pomlađivanje i osvježenje kože

Svaka životna situacija će ostaviti traga na našoj koži. Upravo zato se bore oko očiju, celulit na nogama i ostale neugodne promjene smatraju znakovima starenja. Da li se može postići oporavak kože čak i kada nastupe promjene na koži? Odgovor je da. Od kuda krenuti? Joga za lice – Joga je dobro poznata drevna tehnika za postizanje rastezljivosti i elastičnosti mišića. U zadnjih par godina joga za lice postaje sve popularniji prirodni način za zatezanje kože lica. Kako? Vježbe su osmišljene za aktivaciju, podizanje i učvršćivanje mišića lica – što nam donosi zategnutu i sjajnu kožu bez vidljivih bora.

Ova gimnastika lica će nas riješiti podbratka, spuštenih obrva, pojačat će same konture lica. I dok neke vježbe mogu izgledati smiješno, brojna iskustva pokazuju kako su one itekako djelotvorne. Med – Znamo kako su dobrobiti meda za zdravlje naše kože već dobro poznate. Med ne samo da liječi razne zdravstvene tegobe, već i pomlađuje naš organizam. Uz pomoć meda možemo napraviti razne maske i pilinge za tijelo, no isto tako ga možemo konzumirati kao namirnicu. U sebi sadrži preko 300-tinjak aktivnih komponenti među kojima se nalaze brojne aminokiseline, antioksidansi, i vitamini koji su zaslužni za blistavost naše kože.

Hijaluronska kiselina – I dok možemo naići na brojne kozmetičke preparate koji sadrže hijaluronsku kiselinu, stručnjaci smatraju kako je bolje hijaluron unijeti u organizam uz pomoć hrane. Životinjske kosti, iznutrice, zeleno te korjenasto povrće, soja – sve su ovo namirnice koje sadrže vitamine, minerale te zdrave masnoće koje potiču stvaranje prirodnog hijalurona u tijelu. Probiotici i masne kiseline – Probiotici će uravnotežiti probavu i poticati stvaranje mikrobakterija koje štite tijelo od ulaska toksina. Dobra probava će utjecati na stvaranje čistog tena te sjaja kože.

Prirodne maske i pilinzi – Za zdravu i sjajnu kožu najbolje je odabrati prirodne sastojke. I dok su danas dostupne razne kupovne maske te pilinzi tijela, oni često sadrže manje konzervanse te kemikalije koji mogu oštetiti kožu. Za sjajnu i mladoliku kožu radite maske i pilinge od banane, avokada, zobi, limuna, meda, i ostalih namirnica koje su prirodno hranjive. Uz prirodne trikove za oporavak kože, vaša koža u samo nekoliko mjeseci može postati blistava i meka.

Oporavak kože, prirodna i komercijalna kozmetika

Zajednički cilj prirodne i komercijalne kozmetike je krajnji rezultat – što bolji učinak na kožu. Koja kozmetika je ovdje bolja ako želimo oporavak kože? Glavnu razliku pronalazimo u sastojcima. Komercijalna kozmetika u sebi sadrži industrijski kreirane supstance koje nisu najbliže našem organizmu. Navedeno možemo vidjeti u primjeru kada nam je koža iziritirana radi nanošenja neke kreme ili preparata. Kako bi pronašli najbolju njegu u komercijalnom svijetu kozmetike, potrebno je eksperimentirati. Nažalost, ovakva eksperimentiranja mogu naštetiti i nadražiti kožu.

Jednom kada uspješno pronađemo odgovarajuću njegu, treba imati na umu da njenim korištenjem dobivamo prividno stanje dobre kože. Sintetički kreirani proizvodi ne omogućuju normalan rad kože, točnije, koža dobiva gotove supstance i ona će prestati samostalno proizvoditi aktivne tvari. Sami proces korištenja je vidljiv, naša koža će postati lijepa, sjajna, zategnuta, no kako bi se navedeno održalo potrebno je uzastopno koristiti određene proizvode. Što je s prirodnom kozmetikom? Kada je u pitanju oporavak kože, prirodna i organska kozmetika je svakako bolji izbor.

Većina sastojaka je ovdje prirodnog podrijetla, ne sadržavaju štetne sastojke poput raznih ulja, parabena, dodatnih mirisa ili sintetičkih konzervansa. Odabirom prirodnog preparata za njegu postižemo kvalitetniju njegu, iako sami rezultati na koži nisu tako brzo vidljivi. Rezultate prirodnom njegom ćemo postići jedino ako smo spremni na dugotrajne i redovite primjene, no jednom postignute rezultate je puno lakše održavati. Iako je nešto skuplja opcija za njegu, dugoročno gledano ona ima bolje učinke na kožu. Naravno, ukoliko niste spremni odvajati poveće svote novaca na prirodne preparate za njegu, na internetu možete pronaći brojne jednostavne recepte za izradu vlastite prirodne kozmetike.

Tagovi:

#Oporavak #kože #kako #pomladiti #osvježit #kožu
Izvorni članak