Lifestyle

Pergoveris – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Pergoveris – primjena i djelovanje

Pergoveris otopina se koristi u procesu potpomognute reprodukcije, poput in vitro oplodnje, kako bi se potaknula stimulacija rasta i završnog sazrijevanja folikula u jajnicima. Lijek sadrži kombinacija dvaju hormona, a to su folitropin alfa i lutropin alfa. Folitropin alfa je sintetski proizvedeni folikulstimulirajući hormon, koji potiče rast i razvoj folikula u jajnicima. Lutropin alfa je sintetski proizvedeni lutropin, te je to hormon koji je odgovoran za stimulaciju ovulacije. Kombinacija folitropina alfa i lutropina alfa u lijeku omogućuje bolju kontrolu stimulacije jajnika u postupku in vitro oplodnje. Kada se primijeni lijek, folitropin alfa potiče rast folikula, dok lutropin alfa potiče sazrijevanje folikula i pripremu za ovulaciju. Pergoveris otopina se se primjenjuje kao injekcija pod kožu i doziranje se prilagođava individualno prema potrebama svake pacijentice, a primjena se provodi pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja. Nuspojave lijeka mogu uključivati reakcije na mjestu ubrizgavanja, promjene u jajnicima poput sindroma hiperstimulacije jajnika, hormonalne nuspojave poput glavobolje, umora ili promjena raspoloženja, te povećani rizik od višeplodne trudnoće.

Pergoveris – upute i nuspojave

Pergoveris se primjenjuje kao injekcija subkutano odnosno pod kožu, te način kako trebate ubrizgati lijek će Vam više reći Vaš liječnik ili medicinsko osoblje. Otopina se počinje primjenjivati ​​nakon određenog broja dana ili uz određeni protokol hormonske pripreme jajnika. Doziranje i raspored injekcija prilagođavaju se individualno prema potrebama svake pacijentice. Nuspojave Pergoveris otopine mogu varirati od osobe do osobe. Najčešće nuspojave su blage iritacije, bol ili pojava crvenila na mjestu ubrizgavanja, te su one prolazne i nema potrebe za posebnim tretmanom liječenja. Primjena otopine može kod nekih pacijenata povećati rizik od sindroma hiperstimulacije jajnika koji uzrokuje povećanje jajnika, pojavu bolova u trbuhu, mučnine povraćanja i oticanje područje trbuha. Moguće su nuspojave poput glavobolje, umora, promjena raspoloženja, povećane osjetljivosti dojki ili poremećaja menstrualnog ciklusa. Stimulacija jajnika ovim lijekom može povećati rizik od višeplodne trudnoće. Liječnik će vam pružiti specifične smjernice o doziranju, načinu primjene i pratiti vaše zdravlje tijekom postupka. Bitno je biti u kontatku s liječnikom te ići na redovne pretrage kako bi se vidio daljnji razvoj tretmana.

Pergoveris – cijena i iskustva

Pergoveris se treba držati podalje od djece kako ne bi progutala otopinu. Ovaj se lijek ne smije koristiti nakon što mu istekne rok trajanja koji je naveden na samoj kutiji lijeka. Otopinu čuvajte u hladnjaku na temperaturi između 8 i 2 stupnjeva Celzijevih. Nemojte zamrzavati otopinu, te ga uvijek držite u originalnom pakiranju zbog zaštite od sunčeve svjetlosti. Pergoveris sadrži u sebi djelatne tvari folitropin alfa i lutropin alfa. U jednoj otopini of 1,44 mililitra se nalazi 900 IU folitropina alfa i 450 IU lutropina alfa. Ostali sastojci koji se nalaze u lijeku su poloksamer 188, saharoza, argininklorid, fenol, metionin, natrijev hidrogenfosfat dihidrat, natrijev dihidrogenfosfat hidrat i voda za injekcije. Otopina je bistre i blago žute boje koja dolazi u višedoznoj napunjenoj brizgalici. Dolazi u pakiranju od 1 višedozno napunjene brizgalice s 14 injekcijskih igala za jednokratnu uporabu. Lijek se izdaje na recept, te se može kupiti u svakoj ljekarni po odličnoj cijeni. Pozitivna iskustva pacijenata dokazuje koliko je učinkovit i djelotvoran lijek.

Tagovi:

#Pergoveris #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Prostamid - Za zdravu prostatu