Pinox – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Pinox – primjena i djelovanje

Contents

Pinox tablete se koristi za liječenje visokog krvnog tlaka, odnosno hipertenzije, te sadrži u sebi 10 miligrama lerkanidipin u sebi. Lerkanidipin je lijek koji pripada skupini kalcijevih antagonista, što znači da djeluje blokirajući ulaz kalcija u glatke mišiće zidova krvnih žila. Ovaj mehanizam djelovanja uzrokuje opuštanje krvnih žila i povećanje protoka krvi, što smanjuje krvni tlak. Također, Pinox tablete sadrže u sebi i druge pomoćne tvari. U jezgri tablete sadrže kukuruzni škrob, silicijev dioksid vrste A, natrijev škroboglikolat, bezvodna koloidna celuloza, mikrokristalična poloksamer 188, makrogol 6000 i natrijev stearilfumarat. U ovojnici filma se nalazi makrogol 6000, titanijev dioksid, žuta boja E172, željezov oksid i hipromeloza. Hipertenzija može biti uzrokovana različitim faktorima, uključujući genetske predispozicije, pretilost, pušenje, prekomjernu konzumaciju alkohola, stres i nedostatak tjelesne aktivnosti. Visoki krvni tlak može povećati rizik od srčanog i moždanog udara, zatajenja srca i drugih kardiovaskularnih bolesti, zbog čega je bitno kontrolirati krvni tlak, a ove tablete Vam mogu pomoći u tome.

Pinox – upute i nuspojave

Pinox tablete se uzimaju oralno uz čašu vode nakon obroka. Doza i trajanje terapije ovise o vrsti i težini bolesti koja se liječi, kao i o individualnim potrebama pacijenta. Preporučena dnevna doza je 10 miligrama lijeka, odnosno jedna tableta na dan, te se preporučuje uzimanje tablete ujutro. Kako bi se postigao najbolji učinak, preporučuje se uzimati tabletu u isto vrijeme svakoga dana. Kao i kod svakog lijeka, tako se može i kod Pinox tableta se mogu pojaviti nuspojave kod nekih osoba. Najčešće nuspojave uključuju glavobolju, vrtoglavicu, umor, oticanje gležnjeva, nisku razinu kalija u krvi, bol u trbuhu, mučninu, povraćanje, zatvor ili proljev. Rijetko kada se mogu pojaviti ozbiljnije nuspojave, kao što su promjene srčanog ritma, srčani udar, bol u prsima, žutica, bol u mišićima i povišene razine jetrenih enzima. Ako primijetite bilo kakve neobične simptome tijekom uzimanja ovih tableta, odmah se obratite svom liječniku. U rijetkim slučajevima, lijek može izazvati alergijske reakcije. Ako primijetite simptome poput osipa, svrbeža, otežanog disanja, oteklina lica, usana, jezika ili grla, odmah potražite medicinsku pomoć.

Pinox – cijena i iskustva

Pinox tablete se trebaju čuvati na suhom i tamnijem mjestu dalje od sunčeve svjetlosti i vlage. Pripazite da držite lijek što dalje od pogleda i dohvata male djece. Nakon što istekne tabletama rok trajanja, ne smijete ih više dalje koristiti. Lijek čuvajte na sobnoj temperaturi u njihovom originalnom pakiranju. Nakon što im istekne rok trajanja, lijek trebate ukloniti lijek prema uputama svojeg ljekarnika kako biste pomogli u zaštiti okoliš. Pinox tablete su obložene filmom, žute su boje, okruglog oblika i bikonveksne s razdjelnom crtom na jednoj strani. Razdjelna crta služi kako biste podijelili tablete na dva dijela kako biste lakše mogli progutati tabletu. Lijek je dostupan za kupiti po povoljnoj cijeni u svakoj ljekarni uz predočenje recepta koji Vam je propisao liječnik. Dostupan je za kupiti u dva pakiranja, po 28 i 56 tableta u kutiji. Iskustva drugih korisnika koji su koristili ovaj lijek su iskazali kako im je pomoglo kod snižavanja krvnog tlaka i dovođenja tlaka na normalnoj razini.

Tagovi:

#Pinox #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar